V vrečki ni artiklov.
Svet vrtnih živali

Vrt

Večina ugotovitev, ki so zbrane v tej knjigi, izvira iz avtorjevega vrta, ki je zaradi bližine gozda in samega načina vrtnarjenja deležen številnih obiskovalcev iz živalskega sveta.

V knjigi je opisanih okoli 200 vrtnih obiskovalcev, tako velikih kot majhnih, kajti velikost živih bitij pri vzpostavljanju ravnovesja v okolju ni pomembna.

»Vrt je posebno okolje. Ob njegovi omembi najprej pomislimo na ograjen kos sveta, kjer pridelujemo zelenjavo in vrtne cvetlice, na travnato preprogo in sadna drevesa … Tu najdemo uteho po napornem delovnem dnevu in osebnih težavah, ki nas tarejo, pridelujemo zelenjavo in poslušamo ptičjo pesem … Vrt je najboljši prostor za malčke in odraščajoče otroke, kajti tu sta varnost in stik z naravo z roko v roki … Vrt je najprijaznejše okolje za starostnike …« je v uvodnem sestavku zapisal priljubljeni naravovarstveni pisec in fotograf Ivan Esenko.

Več kot dobro pa se zaveda, in na to nas v tej fotografsko izjemno bogati knjigi še posebej opozarja, da je vrt tudi bivališče in življenjski prostor množice živalskih vrst, menda jih je več kot 200. Najpogosteje seveda pomislimo na tiste, ki so v zemlji ali na njej, voluharji, krti, kače, gosenice, polži …, ampak ne smemo pozabiti niti na tiste, ki vrt izkoristijo zgolj za svoj kratek postanek: zajce, ježe, netopirje in ptice.

Posebej za slednje, za vse pernate obiskovalce vrtov, zna Esenko nadvse lepo poskrbeti in je za bralce v knjigi predstavil tudi več različnih tipov gnezdilnic in krmilnic, mimogrede pa zvedavega bralca pouči še o razlikah med posameznimi vrstami. Zima je pravi čas, da spoznate svoje vrtnarske pomočnike, pa tudi tiste, ki vam občasno pokvarijo veselje.

Vrtnariti pomeni zdravo živeti.

978-961-04-0578-8 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/s/v/svet-vrtnih-zivali.jpeg 978-961-04-0578-8
44.9 EUR 2021-11-02 Zaloga: Na zalogi

Svet vrtnih živali

Svet vrtnih živali Ivan Esenko

Vrt niso samo urejene gredice, na katerih uspevajo solata, korenje in okrasne nasaditve, temveč je tudi življenjski prostor množici živalim, ki sodelujejo pri vrtnarjenju in jih zato prištevamo med pomočnike. Nekatere pa nam lahko tudi krepko kvarijo vrtnarsko veselje.
Cena: 44,90 €

Podrobnosti artikla Svet vrtnih živali

ISBN 978-961-04-0578-8
Leto izdaje 2019
Število strani 296
Dimenzije 23,0 x 27,5
Vezava Trda vezava
Izdal Založba Družina
Avtor Ivan Esenko

O avtorju Svet vrtnih živali

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Svet vrtnih živali

Oglejte si tudi