Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Svetla tema noči

Na zalogi
SKU
978-961-04-0685-3
Dodaj v primerjavo
Cena 19,90 €

Sally Read je Angležinja, medicinska sestra, ki se je vso mladost trdno oklepala svojega ateizma. Piše pronicljive pesmi in leta 2010 so jo razglasili za eno od najbolj obetavnih mladih britanskih pesnikov. 

Dodaj na seznam želja

Z izrazitim protikatoliškim in feminističnim žarom se je lotila priprave knjige o ženski spolnosti, v katero je vključila tudi intervju s katoliškim duhovnikom. Ti pogovori so jo spodbudili k dramatičnemu duhovnemu iskanju, ki se je po devetih mesecih končalo prav v Vatikanu s sprejemom v Katoliško cerkev.

Tudi svoje pričevanje o poti spreobračanja je zapisala v živem poetičnem jeziku, a zelo iskreno in prepričljivo. Potem, ko je svoje srce odprla Kristusu, je v novi luči uzrla izkušnje iz lastne preteklosti - očetovo smrt, delo medicinske sestre v psihiatrični bolnišnici, samska leta v Londonu, pa tudi izzive zakonske zveze in materinstva ter življenje v tuji državi.

Sally Read je ob pomoči iskrenih spremljevalcev in navdihu Svetega Duha odkrila, kakšna je njena vloga v Božjem načrtu. V dobi čedalje večjega sekularizma in razočaranja nad Katoliško cerkvijo po razkritjih zlorab nas Sally popelje do bistva Cerkve: do Kristusa in našega hrepenenja, da bi bili blizu njega.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-04-0685-3
Leto izdaje 2021
Število strani 152
Dimenzije 14,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Družina
Avtor Sally Read
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Svetla tema noči
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Svetla tema noči

Cena 19,90 €