V vrečki ni artiklov.

T. Colin Campbell

T. Colin Campbell je že več kot 50 let v ospredju raziskovanja prehrane in je avtor več kot 300 strokovnih in znanstveno raziskovalnih člankov. Njegova zapuščina, Kitajska študija, ki jo je napisal v soavtorstvu s svojim sinom Thomasom Campbellom II., je od svoje objave leta 2005 stalno na seznamu mednarodnih knjižnih uspešnic.
Na univerzi Cornell je upokojeni zaslužni profesor za nutricionistično biokemijo, ki nosi naziv Jacoba Goulda Schurmana, je soavtor več strokovnih poročil glede prehranske in zdravstvene politike ter veliko predava po svetu o reševanju krize zdravstvenega varstva s pomočjo malo znanih, vendar upoštevanja vrednih učinkov prehrane.

 

T. Colin Campbell

T. Colin Campbell (rojen 14. marca 1934) je ameriški biokemik, specializiran za vpliv prehrane na dolgoročno zdravje. Je zaslužni profesor prehranske biokemije Jacob Gould Schurman na Univerzi Cornell.

T. Colin Campbell je odraščal na mlečni farmi. Veterinarsko medicino je študiral na Pennsylvania State University, kjer je diplomiral leta 1956, nato pa eno leto obiskoval veterinarsko šolo na Univerzi Georgia. Končal je magisterij iz prehrane in biokemije na Cornellu leta 1958, kjer je študiral pri Cliveu McCayu (znan po svojih raziskavah o prehrani in staranju) in tudi doktoriral na področju prehrane, biokemije in mikrobiologije leta 1961.

MIT se je T. Colin Campbell pridružil kot raziskovalni sodelavec, nato je deset let delal na oddelku za biokemijo in prehrano Virginia Tech, preden se je leta 1975 vrnil v Cornello, da bi se pridružil njegovemu oddelku za prehranske vede. T. Colin Campbell je delal kot višji znanstveni svetovalec pri Ameriškem inštitutu za raziskovanje raka in je član svetovalnega odbora Zdravniškega odbora za odgovorno medicino.

T. Colin Campbell je postal znan po svojem zagovarjanju prehrane z nizko vsebnostjo maščob in polnovrednih živil. Je avtor več kot 300 raziskovalnih člankov in treh knjig. T. Colin Campbell je bil eden vodilnih znanstvenikov kitajsko-kornelsko-oxfordskega projekta o prehrani in boleznih, ki so ga leta 1983 ustanovili Univerza Cornell, Univerza v Oxfordu in Kitajska akademija za preventivno medicino, da bi raziskali razmerje med prehrano in rakom, srcem in presnovnimi boleznimi. T. Colin Campbell trdi, da je kazein, beljakovina v mleku sesalcev, najpomembnejša rakotvorna snov, ki jo zaužijemo.

Od leta 1978 je T. Colin Campbell član več strokovnih odborov za varnost hrane pri Nacionalni akademiji ZDA in je častni profesor na Kitajski akademiji za preventivno medicino. Nastopa v dokumentarnih filmih Forks Over Knives, Planeat, Vegucated in PlantPure Nation, ki ga je produciral Campbellov sin Nelson Campbell. T. Colin Campbell je tudi član svetovalnega odbora revije Naked Food Magazine, za katero je tudi redni sodelavec člankov, ki zagovarjajo rastlinsko prehrano.

T. Colin Campbell je ustanovitelj Centra za študije prehrane, ki je bila ustanovljena za izobraževanje o hrani, ki jo Campbell priporoča v načinu veganskega prehranjevanja.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani