V vrečki ni artiklov.
Tamanu olje

Tamanu olje

Hladno stiskano 100% Tamanu olje je edino kozmetično olje s klinično dokazanim celjenjem poškodovanih kožni celic.

Tamanu olje uporabljamo pri:

• infekcijah ran

• opeklinah

• abscesih

• garjah

• glivičnih obolenjih

• brazgotinah

 

Tamanu olje je močnejši od antibiotikov. 

Tamanu olje vsebuje dokazane antimikrobne učinkovine, ki so bile preverjene pri laboratorijskem anti-mikrobnem in anti-glivičnem testiranju. Vsebuje močne baktericide in fungicide, ki uničujejo človeške in živalske patogene bakterije in glivice.

Tamanu olje je v tropskih predelih našega planeta zelo poznano zdravilno sredstvo za zdravljenje kože. Ima antibiotične, antioksidantske, protimikrobne in protiglivične lasnosti. Poleg tega ga uporabljajo tudi pri bolečinah, katerim vzrok je vnetje živčnih končičev.

Tamanu olje kožo vlaži, hrani, ščiti pred zunanjimi vplivi in ji vrača mladostno prožnost in sijaj. Nepogrešljivo je pri odpravljanju pigmentnih in starostnih peg, novejša dognanja pa so mu pripisala tudi učinkovitost v borbi proti strijam.

Tamanu je drevo, ki raste v JV Aziji ( Tajska, Vietnam, Malezija, J Indija, Šri Lanka, Polinezijski otoki). Cveti dvakrat letno. Cvetovi so močno dišeči , ki kasneje naredijo množico okroglih zelenih plodov. Iz sredice teh plodov se hladno stiska olje, ki ima visoko vrednost. Za 5l hladno stiskanega olja potrebujemo namreč 100 kg plodov.

 

Tradicionalna uporaba:

Indonezijci v vodo namakajo liste Tamanu drevesa, da dobijo modro tekočino, ki jo uporabljajo za zdravljenje vnetih oči, proti vročinski kapi in za lajšanje pri problemih z hemeroidi.

Manuji iz Papue Nove Gvineje segrejejo tamanu liste nad ognjem, da se zmehčajo in z njimi zdravijo odrgnine, rane, buške, razjede, brazgotine, mozolje in otrdelo kožo.

Prebivalci Fidija pa Tamanu olje uporabljajo za bolečine v sklepih, artritis, gnojne rane in odrgnine.

Pakiranje: 50 ml

Poreklo: Tahiti, Francoska Polinezija

Sestavine:  100 % Tamanu  oil

Certifikati:   

468445984654 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/t/a/tamanu_olje.jpg
22.3 EUR 2021-11-01 Zaloga: Na zalogi
-20%

Tamanu olje

Tamanu olje

Hladno stiskano 100% Tamanu olje je edino kozmetično olje s klinično dokazanim celjenjem poškodovanih kožni celic, katerega uporabljamo pri infekcijah ran, opeklinah, abscesih, garjah, glivičnih obolenjih in brazgotinah.

Vroča cena: 22,30 €

Prihranek: 5,60 € (20%)

Redna cena: 27,90 €

Podrobnosti artikla Tamanu olje

Izdal Etnobotanika

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).