V vrečki ni artiklov.
Tantra

Osho

V tej uspešnici Osho razpravlja o mističnih uvidih iz starodavnih tantričnih del ter številnih pomembnih tantričnih meditacijskih tehnikah, ki so za sodobnega iskalca enako pomembne, kot so bile za iskalce v davnini.

Osho v to kompleksno temo vnaša svojo edinstveno mešanico modrosti, humorja in izzivalnega navdiha.
Mistik lahko prenese izkušnjo le, če si pripravljen, da jo sprejmeš; lahko dovoli, da se to zgodi tudi tebi, če si to dovoliš tudi sam; če si dovzeten in odprt zanjo.

Tantra

Tantrični seks nima nič skupnega s samim seksualnim aktom. To je potovanje, ritual, v katerem skupaj s partnerjem uživata, ko se samo gledata, dotikata, kopata ali masirata. Gre za globljo obliko povezovanja, v katerem je seks zgolj površina.

Beseda tantra izhaja iz besede tan, ki pomeni ekspanzijo, širjenje, in tra, ki pomeni osvobajanje. Uči nas, kako razširiti zaznavanje sebe in sveta po poti izražanja, raztezanja, prepletanja z vsem, kar nas obkroža. Tudi spolnosti.

Predstavljajte si to kot ples brez konca in začetka. Brez cilja, brez anksioznosti, ki nas spremlja pri opravljanju vsakodnevnih stvari, pa tudi brez spolnosti, zreducirane na goli seksualni akt, v katerem si partnerja, pogosto v krču, prizadevata doseči vrhunec kot edini cilj.

Ko pozabite na cilj, na orgazem, in uživate v trenutku popolne povezanosti s partnerjem, seks doživljate kot širjenje zavesti, kot združitev moškega (simbolično prikazanega v obliki boga Šive) in ženske (kot boginje Šakti) v harmonični krog.

Tantrični ritual je meditacija, širjenje, intimnost, ki nam omogoča, da poglabljamo in podaljšujemo vrhunec seksualne ekstaze. Bistvo je v tem, da odvržemo vse zunanje pritiske in si nehamo krčevito prizadevati za orgazem kot obvezni končni cilj.

Ko pozabite nanj, bo ta zagotovo prišel – eksplozivnejši, intenzivnejši in daljši, kot si sploh lahko predstavljate. Se vam zdi to nemogoče?

9789617090291 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/t/a/tantra.jpg 9789617090291
24 EUR 2021-07-31 Zaloga: Na zalogi

Tantra

Tantra Osho

Vrhovno razumevanje

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 120 zlatnikov = 1,20 €.
"Vrhovna izkušnja ni kot katera koli druga izkušnja, pravzaprav sploh ni izkušnja – zato, ker je ta, ki doživlja izkušnjo, izginil."
Cena: 24,00 €

Podrobnosti artikla Tantra

ISBN 9789617090291
Leto izdaje 2020
Število strani 276
Dimenzije 14,0 x 22,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Primus
Avtor Osho

O avtorju Tantra

Osho

Osho

Osho je eden najbolj znanih in najprovokativnejših duhovnih učiteljev našega časa. Sprva je v sedemdesetih letih 20. stoletja pritegnil pozornost mladih na zahodu, ki so želeli doživeti meditacijo in preobrazbo. Več kot dve desetletji po njegovi smrti leta 1990, se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdeva iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta.  

Več o Osho

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Tantra

Osho _

Cena: 24,00 €
Tantra

Oglejte si tudi