Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Tantra

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789617090291
Dodaj v primerjavo
Cena 24,00 €

"Vrhovna izkušnja ni kot katera koli druga izkušnja, pravzaprav sploh ni izkušnja – zato, ker je ta, ki doživlja izkušnjo, izginil."

Dodaj na seznam želja

Osho

V tej uspešnici Osho razpravlja o mističnih uvidih iz starodavnih tantričnih del ter številnih pomembnih tantričnih meditacijskih tehnikah, ki so za sodobnega iskalca enako pomembne, kot so bile za iskalce v davnini.

Osho v to kompleksno temo vnaša svojo edinstveno mešanico modrosti, humorja in izzivalnega navdiha.
Mistik lahko prenese izkušnjo le, če si pripravljen, da jo sprejmeš; lahko dovoli, da se to zgodi tudi tebi, če si to dovoliš tudi sam; če si dovzeten in odprt zanjo.

Tantra

Tantrični seks nima nič skupnega s samim seksualnim aktom. To je potovanje, ritual, v katerem skupaj s partnerjem uživata, ko se samo gledata, dotikata, kopata ali masirata. Gre za globljo obliko povezovanja, v katerem je seks zgolj površina.

Beseda tantra izhaja iz besede tan, ki pomeni ekspanzijo, širjenje, in tra, ki pomeni osvobajanje. Uči nas, kako razširiti zaznavanje sebe in sveta po poti izražanja, raztezanja, prepletanja z vsem, kar nas obkroža. Tudi spolnosti.

Predstavljajte si to kot ples brez konca in začetka. Brez cilja, brez anksioznosti, ki nas spremlja pri opravljanju vsakodnevnih stvari, pa tudi brez spolnosti, zreducirane na goli seksualni akt, v katerem si partnerja, pogosto v krču, prizadevata doseči vrhunec kot edini cilj.

Ko pozabite na cilj, na orgazem, in uživate v trenutku popolne povezanosti s partnerjem, seks doživljate kot širjenje zavesti, kot združitev moškega (simbolično prikazanega v obliki boga Šive) in ženske (kot boginje Šakti) v harmonični krog.

Tantrični ritual je meditacija, širjenje, intimnost, ki nam omogoča, da poglabljamo in podaljšujemo vrhunec seksualne ekstaze. Bistvo je v tem, da odvržemo vse zunanje pritiske in si nehamo krčevito prizadevati za orgazem kot obvezni končni cilj.

Ko pozabite nanj, bo ta zagotovo prišel – eksplozivnejši, intenzivnejši in daljši, kot si sploh lahko predstavljate. Se vam zdi to nemogoče?

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617090291
Leto izdaje 2020
Število strani 276
Dimenzije 14,0 x 22,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor Osho _
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Tantra
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Tantra

Cena 24,00 €