Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

TANTRA - Odkrijte pot od spolnosti do duha

Na zalogi
SKU
9789612291532
Dodaj v primerjavo
Cena 31,70 €

Avtor: Shashi Solluna

Prevod: Špela Stritar

 

Vodnik za seznanjanje s praksami posvečene spolnosti tantre in kako jih lahko prepletete, da ustvarite celost v svojem življenju.

Tantra je pogosto opisana kot »pot ljubezni« ali »pot srca«.

To je duhovna pot, ki popelje očitna nasprotja v združitev, zato da se življenje lahkotno pretaka. Spolnost je spojena z duhovnostjo, igrivost z globino in temne sence psihe z lučjo zavestne ozaveščenosti. Katalizator za to združitev pa je ljubezen.

V tej knjigi učiteljica posvečene seksualnosti Shashi Solluna pojasni, kako vam lahko tantrične prakse pomagajo, da postanete popolnoma prebujeni in se pomikate od seksa do duha in od duha k seksu v ustvarjalnem plesu življenja.

Naučili se boste:

  • filozofije tantre kot duhovne poti,
  • različnih načinov raziskovanja lastne spolnosti,
  • tehnik odpiranja srca in ustvarjanja posvečenih odnosov,
  • kako aktivirati spolno energijo in doživeti bogatejše, bolj izpolnjujoče spolno življenje,
  • kako združiti fizično z višjo duhovno zavestjo ob pomoči intime, čutnosti in orgazma.

Iz knjige:

Navsezadnje nas tantra usmeri k najvišji ravni zavesti, kjer se zlijemo v to, kar se pogosto imenuje 'enost', v kateri se ne počutimo več kot ločena fizična entiteta. To se včasih imenuje 'nebesa' v nasprotju z oprijemljivejšo izkušnjo 'zemlje' (fizična realnost). V tantri je orgazem eden od ključnih načinov, da se premaknemo s trdne fizične izkušnje resničnosti v lažjo, bolj eterično. Z drugimi besedami, orgazem nas lahko popelje z zemlje v nebesa.

Toda tantra nas prav tako povabi na pot ustvarjalnosti, na kateri popeljemo božanske vibracije nazaj navzdol v to zemeljsko izkušnjo. Dokaz za to so številna glasbena dela, poezija in ples. V tantri lahko prav tako kanalizirate božanskost v svoj dotik ter skozi svoje telo drugo osebo ozdravite ali ji izkažete ljubezen. Tantra nas povabi, da se premikamo od seksa k duhovnosti in od duhovnosti k seksu kot v ustvarjalnemu plesu življenja.

Shashi Solluna je na Univerzi v Oxfordu diplomirala iz eksperimentalne psihologije, področje tantre pa jo je pritegnilo na začetku tega tisočletja. V odraslosti je bilo njeno življenje predano duhovni poti in mnogo let je živela v Indiji, na Tajskem in na Baliju. Več let se je usposabljala z velikim mojstrom Mantakom Chio na področju umetnosti taoizma in živela v ašramu v mestu Pune v Indiji ter odkrivala Oshevo tantrično dediščino. Prav tako je usposabljala kot inštruktorica tantre v šoli agama joge, poti klasične tantrične prakse, kašmirski šivaizem in tantrično jogo. Zdaj prepleta modrost in prakse teh različnih vlaken tantre v svojem delu. Njena spletna stran: www.shashi-solluna.com

Dodaj na seznam želja
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612291532
Leto izdaje 2022
Število strani 296
Dimenzije 140 x 22 x 230
Vezava Mehka
Izdal Gnostica
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:TANTRA - Odkrijte pot od spolnosti do duha
Vaša ocena
Back to Top

TANTRA - Odkrijte pot od spolnosti do duha

Cena 31,70 €