Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Tara in Govoreči Muc srečata samoroga

Na zalogi
SKU
978-961-6769-39-6
Dodaj v primerjavo
Cena 12,90 €
V tretji knjigi iz čudovite zbirke knjižic o mali Tari se nadaljujejo dogodivščine deklice Tare in njenega muca Pepelka. Čeprav njeno življenje s Pepelkom ni nikoli dolgočasno, si Tara niti v sanjah ni predstavljala, na kakšno razburljivo, dogodivščin in spoznanj polno potovanje, se bo podala ob srečanju s samorogom. Ta jo popelje v svet, kakršnega dotlej ni poznala. Pokaže ji, da si pomoč ne zaslužijo le nemočni, temveč tudi, ali pa predvsem tisti, ki nemočne trpinčijo, se iz njih norčujejo ali jih zaničujejo.
Dodaj na seznam želja

V tretji knjigi iz čudovite zbirke knjižic o mali Tari se nadaljujejo dogodivščine deklice Tare in njenega muca Pepelka. Čeprav njeno življenje s Pepelkom ni nikoli dolgočasno, si Tara niti v sanjah ni predstavljala, na kakšno razburljivo, dogodivščin in spoznanj polno potovanje, se bo podala ob srečanju s samorogom. Ta jo popelje v svet, kakršnega dotlej ni poznala. Pokaže ji, da si pomoč ne zaslužijo le nemočni, temveč tudi – ali pa predvsem – tisti, ki nemočne trpinčijo, se iz njih norčujejo ali jih zaničujejo.

Naloga samorogov je, da pomagajo ljudem, zlasti otrokom. »Samorogi vemo ime vsakega otroka na tem svetu,« je odvrnil. »Radi imamo otroke in jim pomagamo, če le lahko.«

Zgodba se dotika niza problemov, ki so blizu otrokom, starim do deset let. Tara se v knjigi sooči z neprijaznim, nasilnim dečkom iz soseščine, ki mu po svojih najboljših močeh pomaga, pri tem pa jo usmerjata dve govoreči nadčloveški bitji – muc Pepelko in samorog. Ko je prvi del njenega poslanstva opravljen, se čut za sočloveka, za skupnost, prenese na ljudi, ki jo obdajajo. Skupaj se odločijo zbirati sredstva za gradnjo plavalnega bazena v vasi. Tara spozna neprecenljive resnice o pomenu družbene angažiranosti in vključenosti v skupnost. 

Knjiga vsebuje tudi smernice in izhodišča za nadaljnjo obravnavo. Bodisi doma, v prisotnosti staršev, ali pa v vrtcu ali šoli. Zgodba otroke opozarja na nevarnosti nasilja in izpostavlja pomen odgovornosti, ki jo mora vsakdo sprejeti za svoje vedenje in svoja dejanja. Dotika se tudi vprašanj kot so nesebična pomoč sočloveku, moč vere v dobro in pozitivne naravnanosti. 

Zagotovo gre za knjigo, ob kateri se bodo nad seboj v odnosu do sebe in drugih zamislili tudi odrasli!

PREBERITE SI ZADNJI INTERVJU Z AVTORICO DIANO COOPER >>


Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6769-39-6
Leto izdaje 2012
Število strani 82
Dimenzije 15,5 x 22,0
Izdal Cangura
Avtor Diana Cooper, Kate Shannon
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Tara in Govoreči Muc srečata samoroga
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Tara in Govoreči Muc srečata samoroga

Cena 12,90 €