Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Teorija čudnosti

Na zalogi
SKU
Teorija čudnosti
Dodaj v primerjavo
Cena 17,95 €

Teorija čudnosti Pavla Horáková

Briljantna zgodba o mladi urbani intelektualki, ki v navideznih naključjih odkriva globlji smisel in iz njih spleta duhovito teorijo čudnosti. Pavla Horáková je redka ptica med sodobnimi češkimi pisci: izobražena, duhovita, prefinjena … in rahlo skrivnostna. Tako kot njen novi roman, ki velja za najbolj presenetljivo delo češke literature v zadnjem desetletju.

Ada Sabova se na prvi pogled morda zdi stereotipna, mlada urbana intelektualka.

Razočarana je nad odnosi, predvidljivim vzorcem, ki se ga je navzelo njeno življenje, in predvsem naveličana svoje službe na Inštitutu za interdisciplinarne humanitarne študije človeka.

Potihem pa jo razveseljuje nenavadno razvedrilo … Njeno pozornost pritegnejo manjše, očitno naključne nenavadne podrobnosti, ki jih vidi plesati povsod okoli sebe, nato pa ugotovi, da njihovo pojavljanje dejansko sledi določenim vzorcem, kar ima za posledico nečesa, kar skrivoma poimenuje teorija čudnosti

Rastoča obsedenost z iskanjem pogrešanega sodelavkinega sina Ado postavi na novo pot – in njeno lično, predvidljivo življenje nenadoma naredi povsem nepričakovan zasuk.


Teorija čudnosti je zmnožek izjemnega literarnega talenta, sijajnega intelekta in nečesa, čemur bi morda lahko rekli ženska mistika.

Pavla Horáková je redka ptica med sodobnimi češkimi pisci: izobražena, duhovita, prefinjena … in rahlo skrivnostna.

Tako kot njen novi roman, ki velja za najbolj presenetljivo delo češke literature v zadnjem desetletju. Knjiga je prejemnica češke literarne nagrade magnesia litera za najboljše prozno delo leta 2019. 


Nekdo je nekoč dejal, da veliko umetniško delo preseneti bralca s sposobnostjo, da izrazi nekaj, kar je doslej veljalo za neizrekljivo. V tej sposobnosti se Pavla Horáková odlikuje."
– Aktualne.cz


"Teorija čudnosti je zmnožek izjemnega literarnega talenta, sijajnega intelekta in nečesa, čemur bi morda lahko rekli ženska mistika. Pavla Horáková je redka ptica med sodobnimi češkimi pisci: izobražena, duhovita, prefinjena … in rahlo skrivnostna. Tako kot njen novi roman, ki ga je revija Echo označila za najbolj bistroumno delo češke literature v zadnjem desetletju."
– Echo Weekly

Dodaj na seznam želja
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616653886
Leto izdaje 2021
Število strani 393
Dimenzije 124 x 196
Vezava Mehka
Izdal Sanje
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Teorija čudnosti
Vaša ocena
Back to Top

Teorija čudnosti

Cena 17,95 €