Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Tetovator iz Auschwitza - MV

Na zalogi
SKU
9789617035544
Dodaj v primerjavo
Cena 9,99 €

Knjiga, ki temelji na resnični zgodbi dveh slovaških Judov, ki sta v najgrozovitejših okoliščinah našla ljubezen. Za vse nas je Auschwitz samo grozen kraj, ki nas spominja na enega najbolj nehumanih dogodkov v zgodovini. A za Laleta in Gito je tam "posijalo" tudi nekaj sreče.

Dodaj na seznam želja

Auschwitz

Največja dejanja humanosti v najgrozlivejših okoliščinah so se dogajala v Auschwitzu.

Tetovator iz Auschwitza temelji na ganljivi resnični zgodbi Laleta in Gite Sokolov, dveh slovaških Judov, ki sta preživela Auschwitz - Birkenau in si nazadnje ustvarila dom v Avstraliji.

V taborišču Auschwitz je bila Laletu dodeljena služba, v kateri je za preživetje tetoviral zapornike – dobesedno je praskal številke na roke svojih sotrpinov z neizbrisljivim črnilom in tako ustvaril to, kar je postalo eden najmočnejših simbolov holokavsta.

Lale je tisto majhno svobodo gibanja, ki jo je imel zaradi svojega položaja, izkoristil za to, da je dragulje in denar, ki so jih pobrali od umorjenih Judov zamenjal za hrano, s katero je druge obdržal pri življenju. Mnogi so preživeli po njegovi zaslugi.

Če si bil pri takem početju ujet, je bila kazen smrt.

Vedel je, kaj čaka tako njega kot njegove tovariše, kljub temu pa je bil odločen, da ne bo klonil pred nehumanostjo v taborišču, pač pa je ohranil dostojanstvo in integriteto, in kolikor dolgo je bilo mogoče, je življenje užival v polni meri.

Ljubezen

V vrsti za tetoviranje je čakala tudi mlada, prestrašena mladenka … Za Laleta, tega gizdalina, je bila ljubezen na prvi pogled in odločil se je, ne le da bo preživel on sam, pač pa bo poskrbel, da bo preživela tudi Gita.

Pravijo, da ljubezen premaga vse ovire. 

Čeprav je njegova zgodba grozljiva, je hkrati zgodba o upanju, ljubezni in pogumu. Knjiga je nepozabna zaradi Laletove volje do življenja.

Poleg tega je – kar je najneverjetneje – zgodba o ljubezni.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617035544
Leto izdaje 2018
Število strani 264
Dimenzije 12,5 x 19,0
Vezava Mehka
Izdal Hiša knjig
Avtor Heather Morris
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Tetovator iz Auschwitza - MV
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Tetovator iz Auschwitza - MV

Cena 9,99 €