V vrečki ni artiklov.
Tetovator iz Auschwitza - MV

Auschwitz

Največja dejanja humanosti v najgrozlivejših okoliščinah so se dogajala v Auschwitzu.

Tetovator iz Auschwitza temelji na ganljivi resnični zgodbi Laleta in Gite Sokolov, dveh slovaških Judov, ki sta preživela Auschwitz - Birkenau in si nazadnje ustvarila dom v Avstraliji.

V taborišču Auschwitz je bila Laletu dodeljena služba, v kateri je za preživetje tetoviral zapornike – dobesedno je praskal številke na roke svojih sotrpinov z neizbrisljivim črnilom in tako ustvaril to, kar je postalo eden najmočnejših simbolov holokavsta.

Lale je tisto majhno svobodo gibanja, ki jo je imel zaradi svojega položaja, izkoristil za to, da je dragulje in denar, ki so jih pobrali od umorjenih Judov zamenjal za hrano, s katero je druge obdržal pri življenju. Mnogi so preživeli po njegovi zaslugi.

Če si bil pri takem početju ujet, je bila kazen smrt.

Vedel je, kaj čaka tako njega kot njegove tovariše, kljub temu pa je bil odločen, da ne bo klonil pred nehumanostjo v taborišču, pač pa je ohranil dostojanstvo in integriteto, in kolikor dolgo je bilo mogoče, je življenje užival v polni meri.

Ljubezen

V vrsti za tetoviranje je čakala tudi mlada, prestrašena mladenka … Za Laleta, tega gizdalina, je bila ljubezen na prvi pogled in odločil se je, ne le da bo preživel on sam, pač pa bo poskrbel, da bo preživela tudi Gita.

Pravijo, da ljubezen premaga vse ovire. 

Čeprav je njegova zgodba grozljiva, je hkrati zgodba o upanju, ljubezni in pogumu. Knjiga je nepozabna zaradi Laletove volje do življenja.

Poleg tega je – kar je najneverjetneje – zgodba o ljubezni.

9789617035544 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/t/e/tetovator_iz_auschwitza.jpg 9789617035544
9.99 EUR 2020-07-16 Zaloga: Na zalogi

Tetovator iz Auschwitza - MV

Tetovator iz Auschwitza - MV Heather Morris

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 49 zlatnikov = 0,49 €.
Knjiga, ki temelji na resnični zgodbi dveh slovaških Judov, ki sta v najgrozovitejših okoliščinah našla ljubezen. Za vse nas je Auschwitz samo grozen kraj, ki nas spominja na enega najbolj nehumanih dogodkov v zgodovini. A za Laleta in Gito je tam "posijalo" tudi nekaj sreče.
Cena: 9,99 €

Podrobnosti artikla Tetovator iz Auschwitza - MV

ISBN 9789617035544
Leto izdaje 2018
Število strani 264
Dimenzije 12,5 x 19,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Hiša knjig
Avtor Heather Morris

O avtorju Tetovator iz Auschwitza - MV

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Anonimen

Objavljeno 05.06.2018

Močna zgodba, knjiga je zelo berljiva in ni ne

Močna zgodba, knjiga je zelo berljiva in ni ne klasična zgodovinska drama, ne romanca. Je dejansko pričevanje tetovatorja v taboriščih Auschwitza in Birkenaua - knjiga predstavlja vpogled v vsakdanje življenje v najhujšem koncetracijskem taborišču, od 41-42 do 1945. Napisana po resničnih dogodkih, ganljivo in res vredno branja.