Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Tisoč gričev - Vnovično rojstvo Ruande in mož, ki je sanjal o tem

Na zalogi
SKU
14286
Dodaj v primerjavo
Vroča cena 5,00 €
Prihranek 23,00 € (-82.14%)
Redna cena 28,00 €
V tej knjigi novinar, avtor številnih uspešnic pripoveduje napeto zgodbo Paula Kagameja, ki je s svojo uporniško vojsko zaustavil genocid in s svojo vlado iz Ruande naredil novo zvezdo Afrike. Kagame je odrasel kot ubog begunec, oblikoval eno najbolj drznih operacij v zgodovini tajnega vojskovanja, nato pa postal vizionarski voditelj z radikalnimi idejami o tem, kako se revne države lahko izvlečejo iz bede. Tisoč gričev je močna, presunljiva knjiga, ki vam ne bo dala miru.
Dodaj na seznam želja

Ruanda je nebeško lep košček zemlje, zelena in rodovitna, od nekdaj znana kot »dežela tisočerih gričev«. Hkrati pa prežeta z napetostmi in zametki strahu.

Leta je 1994 je v tej deželi divjal najbolj grozljiv genocid po holokavstu, ki pa ga je na žalost svet opazoval križem rok. Takrat si je le malokdo upal sanjati, da bo ta država kmalu zaplula v mirnejše čase in da bo celo veljala za eno najperspektivnejših držav tretjega sveta. Morilci in preživeli so stopili na osupljivo pot sprave. Ruandski predsednik Paul Kagame je s svojo odločnostjo in radikalnimi idejami poskrbel, da se lahko sedaj dežela pobaha z zelo uspešno ekonomijo, ki pa presenetljivo temelji na azijskih modelih.

V tej knjigi novinar, avtor številnih uspešnic pripoveduje napeto zgodbo Paula Kagameja, ki je s svojo uporniško vojsko zaustavil genocid in s svojo vlado iz Ruande naredil novo zvezdo Afrike. Kagame je odrasel kot ubog begunec, oblikoval eno najbolj drznih operacij v zgodovini tajnega vojskovanja, nato pa postal vizionarski voditelj z radikalnimi idejami o tem, kako se revne države lahko izvlečejo iz bede.

Kagamejeva neverjetna zgodba je v knjigi Tisoč gričev opisana bolj podrobno kot kje drugje.

Polna strašnih pripovedi o gverilskem bojevanju, srh vzbujajočih opisov genocida, ki ga je izvedla ruandska vlada, in navdihujočih zgodb o tem, kako se uničen narod lahko vnovič postavi na noge – Tisoč gričev je močna, presunljiva knjiga, ki vam ne bo dala miru.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-229-105-1
Leto izdaje 2009
Število strani 328
Dimenzije 17,0 x 24,0
Izdal Gnostica
Avtor Stephen Kinzer
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Tisoč gričev - Vnovično rojstvo Ruande in mož, ki je sanjal o tem
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Tisoč gričev - Vnovično rojstvo Ruande in mož, ki je sanjal o tem

Vroča cena 5,00 €
Prihranek 23,00 € (-82.14%)
Redna cena 28,00 €