V vrečki ni artiklov.
Tolteška umetnost življenja in smrti

Don Miguel Ruiz

Priljubljeni učitelj tolteške duhovne modrosti in avtor svetovne uspešnice Štirje dogovori, Don Miguel Ruiz, ki slovi po svoji integriteti, iskrenosti in uvidih, se vrača k nam z novo duhovno mojstrovino.

Don Miguel Ruiz nas v Tolteški umetnosti življenja in smrti popelje na mistično osebno potovanje izjemnih duhovnih globin in širjav zavedanja.

Pripoveduje zgodbo o mističnih sanjah, ki jih je doživel leta 2002, v devet tednov trajajoči umetni komi, ki je sledila njegovemu srčnemu infarktu.

V njih srečuje ljudi, zamisli in dogodke, ki so ga oblikovali in osvetljujejo večni boj med življenjem – neskončno energijo in resnico – in smrtjo – snovnostjo in subjektivnim znanjem –, v katerem nam je dano sodelovati vsem.

Tolteška umetnost življenja in smrti

Tolteška umetnost življenja in smrti nas vpelje v um mojstrskega iskalca in nam ponudi edinstvene, intimne uvide v razvoj duše.

V tem svojem življenjskem delu, vrhuncu svojega učenja, ki je nastajalo več kot 10 let, don Miguel Ruiz zaupa najgloblje notranje delovanje posameznega srca in uma ter nas poziva, naj se srečamo z resnico, naj prisluhnemo, uvidimo in si drznemo spremeniti svoj svet, ki ga sestavljajo misli in samodejni odzivi.

Dober učenec kar najbolje izkoristi vsakršne informacije, ki postanejo dostopne, in kakor prikazuje ta zgodba, nam življenje ponudi vse informacije, ki jih potrebujemo.

Ne spreglejte tudi ostalih knjig Don Miguel Ruiz-a.

9789616950497 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/t/o/tolteska_umetnost_zivljenja_in_smrti.jpg 9789616950497
27 EUR 2021-08-08 Zaloga: Na zalogi

Tolteška umetnost življenja in smrti

Tolteška umetnost življenja in smrti Barbara Emrys Don Miguel Ruiz

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 135 zlatnikov = 1,35 €.
Knjiga Tolteška umetnost življenje in smrti je nastajala več kot 10 let. Predstavlja življenjsko delo, vrhunec učenja svetovno znanega Don Miguela Ruiza.
Cena: 27,00 €

Podrobnosti artikla Tolteška umetnost življenja in smrti

ISBN 9789616950497
Leto izdaje 2016
Število strani 365
Dimenzije 14,0 x 22,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Primus
Avtor Barbara Emrys
Don Miguel Ruiz

O avtorju Tolteška umetnost življenja in smrti

Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz se je rodil v družini zdravilcev in je odraščal na mehiškem podeželju v varstvu matere curandere (zdravilke) in deda nahuala (šamana). Družina je pričakovala, da bo Miguel usvojil stoletja staro izročilo zdravilstva in učenosti ter razširil ezoterično tolteško modrost po svetu. Toda premotilo ga je sodobno življenje in sklenil je, da bo rajši vpisal medicino in postal zdravnik.

Potem pa mu je doživetje smrti postavilo življenje na glavo. Bilo je na začetku sedemdesetih let, ko se je sredi noči na lepem prebudil, potem ko je zaspal za volanom svojega avta. Naslednji hip je treščil v betonski zid. Don Miguel se spominja, da ni bil v snovnem telesu, ko je spravljal na varno svoja prijatelja.

To doživetje ga je tako pretreslo, da se je povsem posvetil samoraziskovanju. Začel je preučevati modrost prednikov, se vneto učil skupaj z materjo, svojo vajeniško dobo pa sklenil v mehiški puščavi pod vodstvom nekega mogočnega šamana. Še naprej pa ga je v sanjah učil njegov ded, ki je bil medtem umrl.

Po tolteškem izročilu nahual vodi človeka k osebni svobodi. Don Miguel Ruiz, nahual iz roda Orlovega viteza, je svoje življenje posvetil temu, da med ljudmi širi modrost starodavnih Toltekov. Živi v San Diegu v Kaliforniji.

Več o Don Miguel Ruiz

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).