Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Tradicionalna prekmurska kuharica: od förtuja do olstika

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789619221310
Dodaj v primerjavo
Cena 29,00 €

Knjiga 'Tradicionalna prekmurska kuharica' na slikovit in bralcu prijazen način približa tako imenovane klasične prekmurske recepte in postopke, ki so namenjeni predvsem novi generaciji.

Dodaj na seznam želja

Prekmurska tradicijonalna kulinarika

Knjiga združuje prerez tradicionalne prekmurske kulinarike in sicer tako recepte, kot tudi postopke, kako se katera jed naredi. V njej so vsi standardni recepti od Prekmurske gibanice, Prekmurske šunke, retašev, vrtanka, ajdove zlejvanke, kolin, kisle župe itd.

Namenjena je vsem, ki ljubijo prekmursko kulinariko obenem pa mladi generaciji, ki želi ohraniti jedi pred pozabo. Zaradi tega so v njej opisani tudi postopki kot na primer kako se vleče testo za retaš, kako se plete vrtanek, kako se naredi domače krvavice, prosene koline ali ajdove koline, kot tudi domače maslo ali pašteta. Ne pozabljamo niti na gobe, sladkovodne ribe in divjačino. 

Primerna za domačo ali profesionalno uporabo

Knjiga je namenjena tako gospodinjski uporabi, kot tudi profesionalnim kuharjem, ki želijo svojo ponudbo popestriti s prekmurskimi jedmi. Knjiga je izšla v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku, vsaka izdaja posebej. Vključuje tako fotografije jedi, kot tudi fotografije okolja, tako da tudi na tej ravni podaja občutek regije iz katere prihajajo jedi.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619221310
Leto izdaje 2017
Število strani 160
Dimenzije 19,0 x 24,0
Vezava Trda
Izdal Tandem Mktg
Avtor Matej Fišer
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Tradicionalna prekmurska kuharica: od förtuja do olstika
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Tradicionalna prekmurska kuharica: od förtuja do olstika

Cena 29,00 €