Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Triglav 1: 25 000 (angleško/ slovenska karta)

Na zalogi
SKU
3830058420492
Dodaj v primerjavo
Cena 9,10 €
Dodaj na seznam želja

Planinski zemljevid Triglav - 1 : 25 000 pokriva območje osrednjih Julijskih Alp s Triglavom v osrednji vlogi (Triglav, Triglavska jezera, Škrlatica, martuljek, Vrata, Kot, Krma, Zadnjica, Razor, Kepa). Robovi zemljevida so omejeni s slovensko-avstrijsko državno mejo na severu ter s Kočo pri Triglavskih jezerih, Vojami, Uskovnico in Zajamniki na jugu. Na vzhodni strani zemljevid seže do Goreljka, Srednje Radovne in Dovške babe, na zahodu pa se končuje z Dolino Triglavskih jezer, Kriškimi podi ter Veliko Pišnico. V primerjavi s staro izdajo istoimenskega zemljevida je njegovo območje torej premaknjeno nekoliko proti severu, posledično pa smo na papir v merilu 1 : 25 000 po dolgih letih prenesli tudi območje Karavank med Dovjem in Kranjsko goro. Najzanimivejša točka med njimi je zagotovo Kepa, najdemo pa tudi preostale priljubljene pohodniške in turnosmučarske cilje, kot so Truperjevo in Maloško Poldne, Kresišče, Vošco, Mojstrovico in druge.

Pravo dodano vrednost pa zemljevidu Triglav - 1 : 25 000prinesejo opisi pristopov na vrh Triglava, ki jih najdemo na zadnji strani zemljevida. Opisani so vsi pristopi z vseh izhodišč (Vrata, Kot, Krma, Pokljuka, Bohinj in Trenta) in po vseh možnih markiranih planinskih poteh. S tem prevzame zemljevid Triglav - 1 : 25 000 še vlogo vodnička, s pomočjo katerega boste lažje izbrali primernejšo pot za vzpon na našega očaka!

Ljubitelji turnega smučanja boste najbolj veseli vrisanih priporočenih in priljubljenih smeri turnih smukov, za ljubitelje skritih stezic pa so avtorji dodali tudi vrisano smer poteka kultne in skrivnostne brezpotne »vezne poti« Planica - Pokljuka. Sicer pa najdete, tako kot na vseh novih zemljevidih PZS, tudi na tem številne ostale koristne informacije, kot so označena parkirišča, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, naravne in kulturne znamenitosti in še kaj.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 3830058420492
Leto izdaje 2016
Število strani Planinska karta
Dimenzije 11,0 x 23,0
Vezava Karte
Izdal Planinska založba Slovenije
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Triglav 1: 25 000 (angleško/ slovenska karta)
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Triglav 1: 25 000 (angleško/ slovenska karta)

Cena 9,10 €