Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Trojanski pes

Na zalogi
SKU
978-961-6780-93-3
Dodaj v primerjavo
Cena 19,60 €
Dodaj na seznam želja

Povedano z eno avtoričinih stalnih sintagem (potem ko kategorično podvomi o možnosti in smiselnosti poantiranja, dobimo vsakič seveda najboljši možni nauk zgodbe) : Če sploh kaj, je v tej knjig vse. Vse, kar smo kot družba izgubili v četrt stoletja upanja.
Sama pravi v uvodu h knjigi, da nam izbrani teksti omogočajo vpogled v to, kako je nastajal grški scenarij pri nas. 
»Ta knjiga govori o tem, da smo mi že dolgo na poti v Grčijo. Bili smo sicer na poti v Avstrijo, Švico, Skandinavijo, v resnici pa smo po nekih čez morskih ovinkih v Čile ves čas hodili v Grčijo. To, da nam ni šlo nikoli tako dobro kot Grkom, še ne pomeni, da nam kdaj ne bo šlo tako slabo.«
Grški scenarij se ne izpiše šele, ko kolumne Dragice Korade sestavimo, in ne šele zdaj, ko nam vsak večer vrtijo film, posnet po tem scenariju. Strašljivo fascinantno je, da je avtorica ključne dialoge slišala in interpretirala sproti in da je znala napovedati posledice. Znala jih je, ker so » posledice« njena vrednota. Dobrega političnega novinarja ne okupira politika na sebi, temveč tisto, kar prinaša – ljudem, drevesom, psom in psom čuvajem demokracije.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6780-93-3
Leto izdaje 2013
Število strani 238
Dimenzije 11,0 x 18,0
Vezava Trda
Izdal Litera
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Trojanski pes
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Trojanski pes

Cena 19,60 €