Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Trst in njegove krošnje

Na zalogi
SKU
9788873422303
Dodaj v primerjavo
Cena 17,00 €
Dodaj na seznam želja

Dvojezični antološki izbor pesmi v knjigi Trst in njegove krošnje/Trieste e le sue fronde v šestih razdelkih vsebuje poezije iz različnih ustvarjalnih obdobij in življenjskih položajev Aleksija Pregarca: od fragmentarnih, anekdotičnih do skorajda epsko intoniranih, navdahnjenih od kraške pokrajine in rojstnega Trsta.

Aleksij Pregarc se je rodil v Ricmanjah pri Trstu leta 1936. Zaposlen je bil kot napovedovalec na tržaški radijski postaji vsedržavne italijanske radiotelevizijske hiše RAI.Piše pesmi, drame in gledališke kritike, je prevajalec, dramski in filmski igralec in občasno režiser. Več njegovih pesmi je bilo uglasbenih in nagrajenih. Leta 2006 je prejel tržaško literarno nagrado Vstajenje.

Njegov izraz je razpet med modernizmom in starimi melodijami, izogiba se absurdu, ker Aleksij Pregarc ustvarja poezijo, ki izpoveduje misli in svari pred nihilizmom. Vrh nedvomno dosega v pesnitvi Gornji Kjuč in v osebnoizpovednem Pacientu, v katerem osebna stiska in bolečina se srečujeta s prekletstvom modernosti, njenih pasti in z zgodovinsko pogojenostjo prostora, v katerem pesnik živi.

Posamezne pesniške razdelke v knjigi ilustrirajo slike tržaških likovnih umetnikov. Knjiga je izšla ob avtorjevi osemdesetletnici.

 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9788873422303
Leto izdaje 2016
Število strani 147
Dimenzije 13,2 x 20,9
Vezava Mehka
Izdal Mladika Trst
Avtor Aleksij Pregarc
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Trst in njegove krošnje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Trst in njegove krošnje

Cena 17,00 €