Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ubuntu

Na zalogi
SKU
9789617090161
Dodaj v primerjavo
Cena 25,90 €

Svetovna uspešnica s čudovitimi afriškimi ilustracijami in 14 nauki mavričnega ljudstva, s pomočjo katerih boste poglobili svoje odnose z drugimi ljudmi in svetom!

Dodaj na seznam želja

Ubuntu

Ubuntu je beseda, ki izvira iz južnoafriške filozofije in obsega ideje, kako lahko skupaj živimo bolje. Je verovanje v univerzalno človeško vez: Sem zato, ker si ti. Dedek avtorice knjige, Nobelov nagrajenec za mir in nadškof Desmond Tutu, ji je takole pojasnil bistvo: »Moja človeškost je ujeta in neločljivo povezana s tvojo.«  

V afriških družinah otroke vzgajajo v razumevanju, da je oseba, ki ima ubuntu, tista, katere življenje je vredno posnemati. Temelj te filozofije je spoštovanje – do sebe in do drugih. 

Štirinajst naukov mavričnega ljudstva predstavlja temeljno znanje, ki nam pomaga živeti bolje. S pomočjo zgodb, ki opisujejo človeškost, povezanost in soodvisnost, nam ta knjiga pomaga osmisliti svet in svoje mesto v njem.   

Ta navdihujoči vodnik, ki vključuje tudi praktične vaje, nas vodi k bolj izpolnjujočemu življenju kot del veliko večje družine, ki ji pripadamo vsi. Ob raziskovanje idej prijaznosti, odpuščanja, strpnosti in moči poslušanja nam pokaže, kako lahko imamo vsi korist, če sprejmemo druge.  Ko razumemo in živimo filozofijo ubuntuja, je možno premostiti razlike in doseči, da smo skupaj močnejši v svetu, kjer modri gradijo mostove in ne zidov.   

Življenje v sodobnem svetu je polno preizkušenj in pretresov. Vse polno je knjig o samopomoči, ki nas pri tem poskušajo usmerjati. Svetujejo nam meditacije in premislek; učijo nas, naj odgovore iščemo globoko v sebi, ker da je to edino mesto, kjer jih lahko najdemo. 

Seveda imata meditacija in premislek svoj čas in prostor. Toda ubuntu nas uči iskati odgovore tudi zunaj sebe. Uči nas videti širše; uči nas videti drugo plat zgodbe. Uči nas poiskati in se globlje povezati z ljudmi, pri katerih najdemo tolažbo, zadovoljstvo in občutek pripadnosti, po katerem hrepenimo.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617090161
Leto izdaje 242
Število strani 2020
Dimenzije 14,00 x 22,00
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor Nompumelelo Mungi Ngomane
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ubuntu
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ubuntu

Cena 25,90 €