Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Umetnost postenja uma

Na zalogi
SKU
978-961-94387-5-6
Dodaj v primerjavo
Cena 23,90 €
Tehnike, s katerimi umirimo svoj um, so stare že več tisočletij, njihove izjemne učinke pa potrjuje tudi sodobna znanost.  Vnesite v svoje življenje več miru s: starodavnimi vajami za sprostitev, metodo digitalnega razstrupljanja,  preverjenimi načini, kako se otresti navezanosti na preteklost in pretirane skrbi za prihodnost in vedskimi, taoističnimi ter zenovskimi tehnikami, ki vam pomagajo izprazniti um in najti stik z vašo spontanostjo, intuicijo in ustvarjalnostjo.Dodaj na seznam želja

Duhovnost

Za trenutek nehajte načrtovati, primerjati, tekmovati in premišljevati. Samo globoko vdihnite in izdihnite ... Iz različnih razlogov (vse od preobilice digitalnih informacij do kulturnega pogojevanja, ki do zadnjega kotička poln koledar z obveznostmi enači s smislom življenja) se le redko nečemu popolnoma posvetimo. Toda prav tako, kot se lahko postimo in razstrupljamo telo, se nenehnega brnenja v možganih lahko znebimo tako, da vsake toliko »postimo« svoj um.

Kaj boste pridobili s to knjigo?

Jason Gregory črpa iz duhovnih filozofij in meditativnih praks tradicionalne joge, hinduizma, budizma in taoizma ter pojasnjuje, kako »postenje« uma:

  • neposredno vpliva na naše navade, način življenja, in na našo duhovnost,
  • v življenje vnaša mir in spokojnost,
  • obenem pa nam pomaga zgraditi trdne psihološke obrambne zidove pred vsem, s čimer nas vse bolj zasipa svet, a nas z njimi v resnici samo odvrača od pomembnih stvari.

S pomočjo psihologije in kognitivne znanosti, ki ju naveže na samsaro (ciklus trpljenja, ki nastane zaradi navezanosti na tisto, kar ni trajno), pojasnjuje, kako pretirano zanašanje na racionalni um povzroča neravnovesje in duši našo naravno spontanost, občutke in intuicijo, kar nas oddaljuje od duhovnosti.

Zenovske, taoistične in vedske prakse postenja uma

V knjgi so predstavljene zenovske, taoistične in vedske prakse, ki nam pomagajo izprazniti um in postopoma vzpostaviti svoj naravni ritem življenja. Naučili ste boste, kako dati umu dovolj časa, da se resnično sprosti od vseh dražljajev, se popravi in ponovno vzpostavi ravnovesje.

Ko »postimo« svoj um, se znebimo vseh motenj in stresnih dejavnikov sodobnega življenja, kar nam pomaga povrniti našo prvotno naravo, ki obstaja globoko v nas samih. Takrat se bolj zavestno zavedamo sebe v vsakem trenutku, zato lahko občutimo resnično lepoto sveta, za kar smo nagrajeni z bolj polnim, pristnim in spokojnim življenjem.

Umetnost postenja uma

Kaj je postenje uma?

 Kadar postimo svoj um, se znebimo vseh vsebin, ki stimulirajo um, in opuščamo navado stimuliranja uma iz golega dolgočasja. Dolgčas pa nam je izključno zato, ker smo se tako navadili zamotiti svoj um z dražljaji. Modrec bi rekel, da se moramo potopiti v svoj dolgčas, ne da bi ponovno začeli iskati dražljaje, ker nas po njegovem mnenju dolgčas lahko nauči skrivnosti. Dolgčas je kognitivni odziv, ki se pojavi takrat, ko umu začnemo odrekati njegove običajne misli, s katerimi ga hranimo. Skrivnost dolgčasa po mnenju modreca je, da če postimo – izstradamo – um, nastopi umirjenost, ki ni odvisna od pretirane stimulacije.

Postenje uma je najboljše zdravilo za trpljenje, ker takrat, ko postimo um, tako kot postimo telo, mu damo čas, da se oddalji od vseh mogočih dražljajev, si opomore in ponovno vzpostavi ravnovesje. Ko postimo um, se vrnemo v svojo resnično prvobitno naravo, a ne kot posameznik, ampak kot nekdo, v globinah katerega obstaja celotni univerzum.

Samo vi lahko pomagate sebi in mimogrede še spremenite svet. V tej knjigi boste prejeli vse potrebno znanje, modrost in orodja za resnično zdravljenje ob pomoči starodavne umetnosti in znanosti postenja uma. Prav zdaj je nastopil trenutek, ko morate dati vse, kar odvrača vašo pozornost, na stran, in se lotiti velikega posta svojega uma.Rezultat iskanja slik za clearing mind


Iz knjige:

KAJ JE POSTENJE UMA?
Postenje uma ima neposreden vpliv na temeljni vzrok človeškega trpljenja. Kadar postimo svoj um, se znebimo vseh vsebin, ki stimulirajo um, in opuščamo navado stimuliranja uma iz golega dolgočasja. Dolgčas pa nam je izključno zato, ker smo se tako navadili zamotiti svoj um z dražljaji. Modrec bi rekel, da se moramo potopiti v svoj dolgčas, ne da bi ponovno začeli iskati dražljaje, ker nas po njegovem mnenju dolgčas lahko nauči skrivnosti. Dolgčas je kognitivni odziv, ki se pojavi takrat, ko umu začnemo odrekati njegove običajne misli, s katerimi ga hranimo. Skrivnost dolgčasa po mnenju modreca je, da če postimo – izstradamo – um, nastopi umirjenost, ki ni odvisna od pretirane stimulacije. Ko se s postenjem uma spopadamo z dolgčasom, začutimo enost v sebi, atmana in purušo, ki ju sicer zasenčimo z vznemirjanjem uma. Ko postimo um, pustimo vnemar zaznave, kot je dolgčas.


Postenje uma je najboljše zdravilo za trpljenje, ker takrat, ko postimo um, tako kot postimo telo, mu damo čas, da se oddalji od vseh mogočih dražljajev, si opomore in ponovno vzpostavi ravnovesje. Ko postimo um, se vrnemo v svojo resnično prvobitno naravo, a ne kot posameznik, ampak kot nekdo, v globinah katerega obstaja celotni univerzum –atman in puruša, ki ju sicer zasenčimo z delovanjem uma. Iz globoke narave v samem sebi začnemo delovati pristno in opravljati spontane funkcije univerzuma, ki obstajajo v naši podzavesti, ter manifestirati svojo dharmo. Šele ko se bo posameznik uglasil z univerzumom, kakršen v resnici je, bo nastopil pravi mir na svetu. Takrat ko se uglasimo z univerzumom, se med seboj uglasijo posamezniki, družbe in kulture, pojavi se duhovnost v pravem pomenu besede. 

Edini, ki še stoji na poti dogajanju, ki sem ga opisal, ste vi sami. Če ne boste postenja uma vzeli resno, ga boste ves čas motili z nepomembnimi bedarijami, ki so vam na voljo, in še naprej jadikovali nad svojim trpljenjem ter trpljenjem celotnega sveta. Resnično nimate pravice tarnati, če ne prevzamete odgovornosti za hrano, s katero hranite svoj um, prav tako kot nimate pravice tožiti nad debelostjo, če ne prevzamete odgovornosti za hrano, s katero hranite svoje telo. Samo vi lahko pomagate sebi in mimogrede še spremenite svet. V moji knjigi boste prejeli vse potrebno znanje, modrost in orodja za resnično zdravljenje ob pomoči starodavne umetnosti in znanosti postenja uma. Vendar se boste morali temeljito poglobiti v svoje navade, vzorce in življenjski slog. Prav zdaj je nastopil trenutek, ko morate dati vse, kar odvrača vašo pozornost, na stran, in se lotiti velikega posta svojega uma.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-94387-5-6
Leto izdaje 2018
Število strani 160
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Jason Gregory
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Umetnost postenja uma
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Umetnost postenja uma

Cena 23,90 €