V vrečki ni artiklov.
Umetnost postenja uma

Duhovnost

Za trenutek nehajte načrtovati, primerjati, tekmovati in premišljevati. Samo globoko vdihnite in izdihnite ... Iz različnih razlogov (vse od preobilice digitalnih informacij do kulturnega pogojevanja, ki do zadnjega kotička poln koledar z obveznostmi enači s smislom življenja) se le redko nečemu popolnoma posvetimo. Toda prav tako, kot se lahko postimo in razstrupljamo telo, se nenehnega brnenja v možganih lahko znebimo tako, da vsake toliko »postimo« svoj um.

Kaj boste pridobili s to knjigo?

Jason Gregory črpa iz duhovnih filozofij in meditativnih praks tradicionalne joge, hinduizma, budizma in taoizma ter pojasnjuje, kako »postenje« uma:

  • neposredno vpliva na naše navade, način življenja, in na našo duhovnost,
  • v življenje vnaša mir in spokojnost,
  • obenem pa nam pomaga zgraditi trdne psihološke obrambne zidove pred vsem, s čimer nas vse bolj zasipa svet, a nas z njimi v resnici samo odvrača od pomembnih stvari.

S pomočjo psihologije in kognitivne znanosti, ki ju naveže na samsaro (ciklus trpljenja, ki nastane zaradi navezanosti na tisto, kar ni trajno), pojasnjuje, kako pretirano zanašanje na racionalni um povzroča neravnovesje in duši našo naravno spontanost, občutke in intuicijo, kar nas oddaljuje od duhovnosti.

Zenovske, taoistične in vedske prakse postenja uma

V knjgi so predstavljene zenovske, taoistične in vedske prakse, ki nam pomagajo izprazniti um in postopoma vzpostaviti svoj naravni ritem življenja. Naučili ste boste, kako dati umu dovolj časa, da se resnično sprosti od vseh dražljajev, se popravi in ponovno vzpostavi ravnovesje.

Ko »postimo« svoj um, se znebimo vseh motenj in stresnih dejavnikov sodobnega življenja, kar nam pomaga povrniti našo prvotno naravo, ki obstaja globoko v nas samih. Takrat se bolj zavestno zavedamo sebe v vsakem trenutku, zato lahko občutimo resnično lepoto sveta, za kar smo nagrajeni z bolj polnim, pristnim in spokojnim življenjem.

Umetnost postenja uma

Kaj je postenje uma?

 Kadar postimo svoj um, se znebimo vseh vsebin, ki stimulirajo um, in opuščamo navado stimuliranja uma iz golega dolgočasja. Dolgčas pa nam je izključno zato, ker smo se tako navadili zamotiti svoj um z dražljaji. Modrec bi rekel, da se moramo potopiti v svoj dolgčas, ne da bi ponovno začeli iskati dražljaje, ker nas po njegovem mnenju dolgčas lahko nauči skrivnosti. Dolgčas je kognitivni odziv, ki se pojavi takrat, ko umu začnemo odrekati njegove običajne misli, s katerimi ga hranimo. Skrivnost dolgčasa po mnenju modreca je, da če postimo – izstradamo – um, nastopi umirjenost, ki ni odvisna od pretirane stimulacije.

Postenje uma je najboljše zdravilo za trpljenje, ker takrat, ko postimo um, tako kot postimo telo, mu damo čas, da se oddalji od vseh mogočih dražljajev, si opomore in ponovno vzpostavi ravnovesje. Ko postimo um, se vrnemo v svojo resnično prvobitno naravo, a ne kot posameznik, ampak kot nekdo, v globinah katerega obstaja celotni univerzum.

Samo vi lahko pomagate sebi in mimogrede še spremenite svet. V tej knjigi boste prejeli vse potrebno znanje, modrost in orodja za resnično zdravljenje ob pomoči starodavne umetnosti in znanosti postenja uma. Prav zdaj je nastopil trenutek, ko morate dati vse, kar odvrača vašo pozornost, na stran, in se lotiti velikega posta svojega uma.Rezultat iskanja slik za clearing mind


Iz knjige:

KAJ JE POSTENJE UMA?
Postenje uma ima neposreden vpliv na temeljni vzrok človeškega trpljenja. Kadar postimo svoj um, se znebimo vseh vsebin, ki stimulirajo um, in opuščamo navado stimuliranja uma iz golega dolgočasja. Dolgčas pa nam je izključno zato, ker smo se tako navadili zamotiti svoj um z dražljaji. Modrec bi rekel, da se moramo potopiti v svoj dolgčas, ne da bi ponovno začeli iskati dražljaje, ker nas po njegovem mnenju dolgčas lahko nauči skrivnosti. Dolgčas je kognitivni odziv, ki se pojavi takrat, ko umu začnemo odrekati njegove običajne misli, s katerimi ga hranimo. Skrivnost dolgčasa po mnenju modreca je, da če postimo – izstradamo – um, nastopi umirjenost, ki ni odvisna od pretirane stimulacije. Ko se s postenjem uma spopadamo z dolgčasom, začutimo enost v sebi, atmana in purušo, ki ju sicer zasenčimo z vznemirjanjem uma. Ko postimo um, pustimo vnemar zaznave, kot je dolgčas.


Postenje uma je najboljše zdravilo za trpljenje, ker takrat, ko postimo um, tako kot postimo telo, mu damo čas, da se oddalji od vseh mogočih dražljajev, si opomore in ponovno vzpostavi ravnovesje. Ko postimo um, se vrnemo v svojo resnično prvobitno naravo, a ne kot posameznik, ampak kot nekdo, v globinah katerega obstaja celotni univerzum –atman in puruša, ki ju sicer zasenčimo z delovanjem uma. Iz globoke narave v samem sebi začnemo delovati pristno in opravljati spontane funkcije univerzuma, ki obstajajo v naši podzavesti, ter manifestirati svojo dharmo. Šele ko se bo posameznik uglasil z univerzumom, kakršen v resnici je, bo nastopil pravi mir na svetu. Takrat ko se uglasimo z univerzumom, se med seboj uglasijo posamezniki, družbe in kulture, pojavi se duhovnost v pravem pomenu besede. 

Edini, ki še stoji na poti dogajanju, ki sem ga opisal, ste vi sami. Če ne boste postenja uma vzeli resno, ga boste ves čas motili z nepomembnimi bedarijami, ki so vam na voljo, in še naprej jadikovali nad svojim trpljenjem ter trpljenjem celotnega sveta. Resnično nimate pravice tarnati, če ne prevzamete odgovornosti za hrano, s katero hranite svoj um, prav tako kot nimate pravice tožiti nad debelostjo, če ne prevzamete odgovornosti za hrano, s katero hranite svoje telo. Samo vi lahko pomagate sebi in mimogrede še spremenite svet. V moji knjigi boste prejeli vse potrebno znanje, modrost in orodja za resnično zdravljenje ob pomoči starodavne umetnosti in znanosti postenja uma. Vendar se boste morali temeljito poglobiti v svoje navade, vzorce in življenjski slog. Prav zdaj je nastopil trenutek, ko morate dati vse, kar odvrača vašo pozornost, na stran, in se lotiti velikega posta svojega uma.

978-961-94387-5-6 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/u/m/umetnost.jpg 978-961-94387-5-6
22.34 EUR 2021-10-23 Zaloga: Na zalogi
-7%

Umetnost postenja uma

Umetnost postenja uma Jason Gregory

Spiritualne vaje za razstrupljanje duha

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 156 zlatnikov = 1,56 €.
Tehnike, s katerimi umirimo svoj um, so stare že več tisočletij, njihove izjemne učinke pa potrjuje tudi sodobna znanost.  Vnesite v svoje življenje več miru s: starodavnimi vajami za sprostitev, metodo digitalnega razstrupljanja,  preverjenimi načini, kako se otresti navezanosti na preteklost in pretirane skrbi za prihodnost in vedskimi, taoističnimi ter zenovskimi tehnikami, ki vam pomagajo izprazniti um in najti stik z vašo spontanostjo, intuicijo in ustvarjalnostjo.

Vroča cena: 22,34 €

Prihranek: 1,56 € (7%)

Redna cena: 23,90 €

Podrobnosti artikla Umetnost postenja uma

ISBN 978-961-94387-5-6
Leto izdaje 2018
Število strani 160
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Jason Gregory

O avtorju Umetnost postenja uma

Jason Gregory

Jason Gregory

JASON GREGORY je avtor, filozof in učitelj, ki se je specializiral za zahodno in vzhodno filozofijo, primerjalno religiologijo, psihologijo, kognitivno znanost, metafiziko in starodavne kulture. Je avtor knjig »Kako postimo um«, »Razsvetljenje zdaj« in »Znanost ter praksa ponižnosti« (prosti prevodi naslovov v slovenski jezik, op. p.). Že več let živi v Aziji, kjer proučuje tradicionalne duhovne tradicije Vzhoda. 


Živel je že v Indiji, kjer je proučeval hindujski šoli vedanto in tradicionalno jogo ter budistični šoli mahajane in zena. Med bivanjem v Nepalu je raziskoval vadžrajano in tibetanski budizem. Prebival je tudi v Južni Koreji, kjer se je poglobil v korejski budizem, konfucionizem, neo-konfucionizem in taoizem. Živel je tudi na Tajskem, kjer je raziskoval teravadski budizem in njegovo samostansko gozdno tradicijo, obenem pa se podajal na številna raziskovalna potovanja v templje in samostane v Kambodži, Laosu, Mjanmarju in Vietnamu. Dodobra je prečesal več kot 15 držav. 

Pri svojem delu se ukvarja predvsem s tem, kako lahko vzhodna modrost pomaga sodobnemu človeku zaživeti bolj optimalno in spokojno. Jason po vsem svetu predava o Vzhodu, znanosti uma in metodah ter praksah, po katerih poznamo Vzhod, ljudem pa razlaga tudi, kako vzhodnjaška filozofija ni zdravilo samo za um, ampak tudi za kulturne, družbene in verske težave na svetu. Obiščite njegovo spletno stran na www.jasongregory.org.

Več o Jason Gregory

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(7)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Robert

Objavljeno 12.03.2020

Top. priporočam vsem!

Top. priporočam vsem!

Robert

Objavljeno 21.02.2020

Odlična knjiga za umiriti misli in se posvetiti

Odlična knjiga za umiriti misli in se posvetiti svojemu notranjemu jazu

Aljaž

Objavljeno 16.01.2020

Za sprostitev in umirjanje je svetovna knjiga. Jo

Za sprostitev in umirjanje je svetovna knjiga. Jo imam večkrat v rokah, da se z vajami, katere so zapisane notri, pomirim. Aljaž

Gost

Objavljeno 03.10.2018

Za umiriti svojo glavo v tem norem svetu, je to

Za umiriti svojo glavo v tem norem svetu, je to idealna knjiga za nas.

Lučka

Objavljeno 09.08.2018

slovenske je še nisem prebrala, a poznam in

slovenske je še nisem prebrala, a poznam in spremljam avtorja že nekaj let in berem angleške knjige. Oceno dam 5. Upam da boste imeli tudi druge njegove knjige prevedene. hvala in lp. Lučka

Gost

Objavljeno 24.07.2018

Top knjiga! Priporočam jo vsem, ki se ne zmorete

Top knjiga! Priporočam jo vsem, ki se ne zmorete umiriti.

Gost

Objavljeno 09.07.2018

Super knjiga, ki ti da življenjske modrosti.

Super knjiga, ki ti da življenjske modrosti. Nekaj, s čimer umiriš svoje življenje, svoje telo, svoj um. Ne smemo hiteti skozi življenje. potrebno ga je užiti in uživati v njem. Nauči te, kaj je v vašem življenju pomembno in kaj je potrebno "odvreči" stran.

Umetnost postenja uma

Jason Gregory

Vroča cena: 22,34 €

Prihranek: 1,56 € (7%)

Redna cena: 23,90 €

Umetnost postenja uma

Oglejte si tudi