Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Upanje brez optimizma

Na zalogi
SKU
9789612843649
Dodaj v primerjavo
Cena 10,00 €

Upanje brez optimizma je eruditsko, premišljeno in iskrivo delo, s katerim Terry Eagleton razgrajuje in analizira koncept upanja.

Dodaj na seznam želja

Upanje brez optimizma

Upanje spremlja skozi prizmo različnih stoletij in opazovalcev, med drugim natančno obravnava stoike: Ernesta Blocha, Tomaža Akvinskega, Karla Marxa in Sorena Kierkegaarda – s pomočjo katerih na novo osvetli vero in politično ideologijo, problem zla, vlogo jezika in pomen preteklosti. Upanje brez optimizma je briljantno napisano delo o človeških željah in prepričanjih v čedalje bolj negotovih časih.

»Ta knjiga je najboljša formula avtentične religije, ki se prilega našim temačnim časom.«

- Slavoj Žižek

O AVTORJU:

Terry Eagleton (1943) je eden najbolj znanih britanskih intelektualcev; komparativist, filozof in družbeni kritik, čigar dela so prevedena v več deset svetovnih jezikov in so bila doslej prodana v več milijonih izvodov. Predava na najuglednejših svetovnih univerzah. Postavil je temelje sodobne literarne vede, predvsem pa je znan kot eden redkih mislecev, ki z enakim žarom in znanjem analizira marksizem in krščanstvo ter skuša izpeljati njun najbolj humani, najčistejši in najbolj etični položaj v sodobnem svetu.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612843649
Leto izdaje 2018
Število strani 210
Dimenzije 11,0 x 18,0
Vezava Mehka
Izdal Beletrina
Avtor Terry Eagleton
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Upanje brez optimizma
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Upanje brez optimizma

Cena 10,00 €