V vrečki ni artiklov.

Upoštevaj kvante! - Zbirka Apokalipsa

Upoštevaj kvante! - Zbirka Apokalipsa Vida Mokrin-Pauer

naslovu pesniške zbirke UPOŠTEVAJ KVANTE! sobivata dve besedi: kvanta/kvante ... in kvant/kvanti. To sta tudi dva različna pomena in sta dve govorici iz dveh dopolnjujočih se svetov. Kvanta je - po Slovarju slovenskega knjižnega jezika -prostaška nespodobna šala, pesem, izmišljotina, čenča. Kvantaško pa v Vidinih pesmih postane ljudsko, človeško, osebno, intimno in družbeno izostreno, jezno, kritično in uporniško. Te pesmi, v katerih govori o moralnih sodbah in se zaveda, da so le-te ozke, a potrebne, je avtorica pripisala svojim feminističnim pesnicam KVANTAČKAM (po jeziko...
 
Cena: 15,00 €

Podrobnosti artikla

ISBN 978-961-6644-10-5
Leto izdaje 2008
Število strani 141
Dimenzije 13,0 x 20,0
Avtor Vida Mokrin-Pauer
Vezava Ne
Izdal Apokalipsa
Kategorija Poezija

O avtorju

 

Vida Mokrin Pauer je za otroke in za odrasle pesnica, pisateljica, performerka, voditeljica literarnih šol in šol za glasno branje literature, urednica, predavateljica, certificirana izvajalka številnih energijskih in informacijskih zdravilnih tehnik.

Diplomirala je iz primerjalne književnosti in lit. teorije in iz bibliotekarstva. Je avtorica 20 knjig (3 so na Cd-ejih, 1 na igralnih kartah) –12 pesniških zbirk za odrasle, 6 za otroke in je soavtorica 2 satirično-erotičnih romanov v pismih. Prevodi njenih pesmi so izšli v 12 jezikih v mnogih antologijah v Evropi, ZDA in Južni Ameriki, s poezijo je nastopala v 12 državah. Za poezijo je bila nominirana za nagradi Veronika in za Jenkovo nagrado, dobila je nekaj lit. nagrad.

Obožuje kozmično spodbudno poezijo, Sintropijo Andreja Detele, Biocentrizem Roberta Lanze in Boba Bermana in magičen pogled na svet Alejandra Jodorowskega. Leta 2010 je o odnosu med kvantnostjo-igrivostjo-radostjo in poezijo govorila tudi na mednarodni znanstveni multikonferenci na Inštitutu Jožef Stefan. Predavanje (za katerega je dobila nagubana čela dveh doktorjev znanosti in iskrene čestitke dveh drugih doktorjev znanosti) je objavljeno v zborniku. Pesnica zaupa kvantni znanosti in / oziroma vse(h)sprepleteni intuiciji.

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Oglejte si tudi