V vrečki ni artiklov.
Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo

Sadghuru

»Moj cilj v tej knjigi je, da vam pomagam, da vas bo ves čas spremljala radost. Da bi to dosegla, vam ta knjiga ne ponuja pridige, temveč znanost; ne ponuja naukov, temveč tehnologijo; ne ponuja smernic, temveč pot. Zdaj je čas, da začnete raziskovati to znanost, uporabljate to tehnologijo in stopate po tej poti.« (Sadhguru) »Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo je očarujoča snov, prežeta s Sadhgurujevimi uvidi. Če ste le pripravljeni, utegne biti orodje, ki bo prebudilo vašo notranjo inteligenco – vrhovnega genija, v katerem se zrcali vesoljna modrost.«  (Sadghuru)

Na tem potovanju guru ni cilj, temveč zemljevid. Notranja dimenzija je nezačrtano ozemlje. Če raziskujete neznano ozemlje, mar ni tedaj bolje imeti kažipotov? Lahko bi poiskali lastno pot, a to bi utegnilo trajati več življenj. Ko ste na neznanem ozemlju, je preprosto razumno, da sprejmete navodila. Na določeni ravni je to vse, kar guru sploh je – živi zemljevid. GPS – gurujevski potovalni sistem! 

Osebno Sadghuruja ne zanima, kako bi ponudil kaj novega. Zanima ga edinole, kaj je res. Vendar pa Sadghuru upa, da vam bo knjiga ponudila nekaj trenutkov sovpadanja obojega. Kajti ob teh presekih pravšnjih razmer – ko se uvid izrazi iz notranje jasnine in ko bralec naleti nanj v pravem trenutku, ko je zanj dovzeten – postane več stoletij stara resnica eksplozivno mistična. Mahoma je sveža, živa, žareče nova, kakor da bi bila izgovorjena in slišana čisto prvikrat v celotni zgodovini.« 

Kar boste prebrali v knjigi, ni predstavitev akademskega znanja. Namesto tega si Sadghuru prizadeva ponuditi vrsto temeljnih uvidov. Ti uvidi niso načela ali nauki. In prav zagotovo niso sklepi. Najbolje je, če nanje gledamo kot na kažipote na potovanju, ki ga ne more opraviti nihče razen vas. So jedrni zorni koti, ki so se porodili kot posledica stanje povišane zavesti, ki sem ga usvojil ob izkušnji, ki mi je pred triintridesetimi leti preobrazila življenje. 

Knjiga se začne z avtobiografsko izkušnjo. Tako je zato, da boste nekaj vedeli o avtorju, v čigar družbi ste se znašli. Ta del se nato razvije v preučevanje določenih osnovnih idej, ob tem pa raziskuje nekatere običajno uporabljene (in zlorabljene) izraze, kot so usoda, odgovornost, blagostanje in joga. V drugem, praktičnem delu so opisane »sadhane«, kar v sanskrtu pomeni pripomočki ali orodja. Ta orodja vam kot bralcu ponujajo možnost, da ideje prelijete v dejanja in preverite, ali se uvidi za vas dobro obnesejo.

9789612745714 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/u/s/ustvarjanje-zivljenja-ali-notranje-inzenirstvo.jpg 9789612745714
23 EUR 2021-10-30 Zaloga: Na zalogi

Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo

Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo Sadhguru

Jogijev vodnik do sreče

Revolucionarno delo vizionarja, mistika in jogija razstre pot samopreobrazbe – z izkušanjem neomejene narave tega, kar smo.
Cena: 23,00 €

Podrobnosti artikla Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo

ISBN 9789612745714
Leto izdaje 2018
Število strani 212
Dimenzije 23,5 x 15,2
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Sanje
Avtor Sadhguru

O avtorju Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo

Sadhguru

Sadhguru je sodobni jogi. Poleg ustanovitve fundacije Isha za promocijo joge in pridobivanja študentov v ZDA, Angliji, Libanonu, Kanadi, Maleziji, Ugandi in Avstraliji je pogost udeleženec Svetovnega gospodarskega foruma ZN in z veseljem sodeluje z uglednimi ljudmi. Zavedajoč se pomena svojega odkritja, Sadhguru nenehno razvija in širi nove tehnike in metode, ki bi vsem omogočile podobne močne, mistične izkušnje, ker bi - po njegovem trditvi - korenito preobrazilo človeštvo kot celoto.

 

Več o Sadhguru

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo

Oglejte si tudi