Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789612745714
Dodaj v primerjavo
Cena 23,00 €

Revolucionarno delo vizionarja, mistika in jogija razstre pot samopreobrazbe – z izkušanjem neomejene narave tega, kar smo.

Dodaj na seznam želja

Sadghuru

»Moj cilj v tej knjigi je, da vam pomagam, da vas bo ves čas spremljala radost. Da bi to dosegla, vam ta knjiga ne ponuja pridige, temveč znanost; ne ponuja naukov, temveč tehnologijo; ne ponuja smernic, temveč pot. Zdaj je čas, da začnete raziskovati to znanost, uporabljate to tehnologijo in stopate po tej poti.« (Sadhguru) »Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo je očarujoča snov, prežeta s Sadhgurujevimi uvidi. Če ste le pripravljeni, utegne biti orodje, ki bo prebudilo vašo notranjo inteligenco – vrhovnega genija, v katerem se zrcali vesoljna modrost.«  (Sadghuru)

Na tem potovanju guru ni cilj, temveč zemljevid. Notranja dimenzija je nezačrtano ozemlje. Če raziskujete neznano ozemlje, mar ni tedaj bolje imeti kažipotov? Lahko bi poiskali lastno pot, a to bi utegnilo trajati več življenj. Ko ste na neznanem ozemlju, je preprosto razumno, da sprejmete navodila. Na določeni ravni je to vse, kar guru sploh je – živi zemljevid. GPS – gurujevski potovalni sistem! 

Osebno Sadghuruja ne zanima, kako bi ponudil kaj novega. Zanima ga edinole, kaj je res. Vendar pa Sadghuru upa, da vam bo knjiga ponudila nekaj trenutkov sovpadanja obojega. Kajti ob teh presekih pravšnjih razmer – ko se uvid izrazi iz notranje jasnine in ko bralec naleti nanj v pravem trenutku, ko je zanj dovzeten – postane več stoletij stara resnica eksplozivno mistična. Mahoma je sveža, živa, žareče nova, kakor da bi bila izgovorjena in slišana čisto prvikrat v celotni zgodovini.« 

Kar boste prebrali v knjigi, ni predstavitev akademskega znanja. Namesto tega si Sadghuru prizadeva ponuditi vrsto temeljnih uvidov. Ti uvidi niso načela ali nauki. In prav zagotovo niso sklepi. Najbolje je, če nanje gledamo kot na kažipote na potovanju, ki ga ne more opraviti nihče razen vas. So jedrni zorni koti, ki so se porodili kot posledica stanje povišane zavesti, ki sem ga usvojil ob izkušnji, ki mi je pred triintridesetimi leti preobrazila življenje. 

Knjiga se začne z avtobiografsko izkušnjo. Tako je zato, da boste nekaj vedeli o avtorju, v čigar družbi ste se znašli. Ta del se nato razvije v preučevanje določenih osnovnih idej, ob tem pa raziskuje nekatere običajno uporabljene (in zlorabljene) izraze, kot so usoda, odgovornost, blagostanje in joga. V drugem, praktičnem delu so opisane »sadhane«, kar v sanskrtu pomeni pripomočki ali orodja. Ta orodja vam kot bralcu ponujajo možnost, da ideje prelijete v dejanja in preverite, ali se uvidi za vas dobro obnesejo.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612745714
Leto izdaje 2018
Število strani 212
Dimenzije 23,5 x 15,2
Vezava Mehka
Izdal Sanje
Avtor Sadhguru
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo

Cena 23,00 €