Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

V deželi Penovrit - Mehka

Na zalogi
SKU
978-961-261-107-1
Dodaj v primerjavo
Cena 14,90 €
Dodaj na seznam želja

Roman je bil nagrajen z nagrado Tondelli in Fenice Europa 2006. V knjigi se skozi spomine in pripovedovanje glavne osebe prepletajo zgodovinske slike iz druge svetovne vojne in revščine po njej, pa tudi sodobni spomini na odraščanje, otroške igre, mladostne sanje.

Babica Cristina je luknja skozi ključavnico v vas Purocielo: pripoveduje horizont vaškega življenja in s pridušenim 'penavrit' onemu zgoraj razloži, kaj si misli o življenjskih tegobah. Razgiban italijanski vsakdan vre veselja v dramo, ko stvari ne gredo po njenih zamislih, a vse, kar šteje ob koncu dneva, je njena družina. Družina je mama in mama je Cristina; z vnukom ob nogah in mentol bonboni v ustih dela obračun s svojim svetom.

Cristiano Cavina je eden najprodornejših sodobnih italijanskih piscev, z romanom V deželi Penavrit prvič preveden v slovenski jezik. Njegovo pisanje odlikuje preprost in duhovit slog, njegov pogled na rodno deželo pa je pogosto fellinijevsko ambivalenten, kar postreže z inovativno in prisrčno bralsko izkušnjo.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-261-107-1
Leto izdaje 2009
Število strani 247
Dimenzije 13,5 x 20,0
Vezava Mehka
Izdal Didakta
Avtor Cristiano Cavina
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:V deželi Penovrit - Mehka vezava
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

V deželi Penovrit - Mehka

Cena 14,90 €