V vrečki ni artiklov.
V imenu države - Prikrivanje - Tretja knjiga trilogije)

Pisca sta s pričujočo trilogijo, ki je brez primere v slovenskem preiskovalnem novinarstvu, opravila izjemno delo. Orožarska afera, ki je grdo umazala svetlo in toplo zgodbo o slovenskem osamosvajanju, po njuni zaslugi zdaj vendarle dobiva končne obrise. V treh zajetnih knjigah sta javnosti po več letih neutrudnega brskanja in iskanja manjkajočih kamenčkov v prikrivanem orožarskem mozaiku sestavila sliko, v kateri je tako rekoč vse jasno. Zdaj je dokončno znano, kdo vse je vlekel niti v zgodbi, ki junaško in močno idealizirano visoko pesem osamosvojiteljev postavlja v povsem drugačno, bistveno bolj kritično luč. Kot da bi sledila Bertoltu Brechtu, ki je nekoč dejal: Nesrečna je dežela,  ki potrebuje heroje. Predvsem zato, ker za njihovimi hrbti nikoli ni videti umazanih podrobnosti.
Te junaki praviloma vselej najraje zamolčijo.
Trilogija V imenu države je izdelek, kakršnih na evropskih novinarskih poljih ni prav veliko. Malo je držav, v katerih bi novinarji tako temeljito in tako argumentirano premetali nekatera najbolj umazana in prikrita poglavja lastne zgodovine, kot sta to v Sloveniji storila Matej Šurc in Blaž Zgaga. Njun preiskovalni podvig ima zato še dodatno zgodovinsko in moralno težo. To bo prej ali slej morala priznati tudi politika, ki je v minulih dveh desetletjih poskušala storiti vse, da orožarska zgodba nikoli ne bi prišla v javnost. V tej trilogiji objavljenih pričevanj in dokumentov zdaj preprosto ne bo več mogla ignorirati.
Branko Soban

 
Trgovci z orožjem so svoje ljudi namestili v najpomembnejše družbene sfere: v policijo, na tožilstvo, v politiko in medije. Vsakogar, ki se jim drzne oporekati, skušajo kupiti ali, še pogosteje, uničiti – ga kot rakavo rano izžgati iz družbenega tkiva. Ob tem ni pomembno, ali gre za novinarja, kriminalista,poslanca Državnega zbora, predsednika države ali človeka iz njihovih vrst.
Avtorja

978-961-2740-67-2 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/s/u/surc-matej-zgaga-blaz-v-imenu-drzave-tretja-knjiga-prikrivanje.jpg 978-961-2740-67-2
28.95 EUR 2021-05-19 Zaloga: Na zalogi

V imenu države - Prikrivanje - Tretja knjiga trilogije)

V imenu države - Prikrivanje - Tretja knjiga trilogije) Blaž Zgaga Matej Šurc

Pisca sta s pričujočo trilogijo, ki je brez primere v slovenskem preiskovalnem novinarstvu, opravila izjemno delo. Orožarska afera, ki je grdo umazala svetlo in toplo zgodbo o slovenskem osamosvajanju, po njuni zaslugi zdaj vendarle dobiva končne obrise. V treh zajetnih knjigah sta javnosti po več letih neutrudnega brskanja in iskanja manjkajočih kamenčkov v prikrivanem orožarskem mozaiku sestavila sliko, v kateri je tako rekoč vse jasno.
Cena: 28,95 €

Podrobnosti artikla V imenu države - Prikrivanje - Tretja knjiga trilogije)

ISBN 978-961-2740-67-2
Leto izdaje 2012
Število strani 512
Dimenzije 16,0 x 24,0
Vezava Ne
Izdal Založba Sanje
Avtor Blaž Zgaga
Matej Šurc

O avtorju V imenu države - Prikrivanje - Tretja knjiga trilogije)

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
V imenu države - Prikrivanje - Tretja knjiga trilogije)

Oglejte si tudi