Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

V sanjanju - Sprejem v svet čarovnikov

Na zalogi
SKU
5920
Dodaj v primerjavo
Vroča cena 12,42 €
Prihranek 2,19 € (-14.99%)
Redna cena 14,61 €
Svojega prvega stika s svetom čarovnikov nisem načrtovala ali iskala. Šlo je prej za naključen dogodek. V juliju 1970 senl v severni Mehiki srečala skupino ljudi, za katere se je kasneje izkazalo, da strogo sledijo čarovniškim tradicijam Indijancev predkolumbovske Mehike. Tisto prvo srečanje je naredilo name dolgotrajen, nezadržen učinek. Predstavilo me je drugemu svetu, ki obstaja vzporedno z našhn. Dvajset let svojega življenja sem preživela predana temu svetu. Ta knjiga pripoveduje, kako sem se vanj vpletla in kako so me čarovniki, ki so bili odgovorni za mojo prisotnost v njem, priganjali in usmerjali. Med njimi je najbolj izstopala ženska po imenu Florinda Matus. Bila je moj mentor in vodnik. Nadela mi je tudi svoje ime, Florinda, kot dar ljubezni in moči. Imenujem jih čarovniki, vendar ne po lastni izbiri. Brujo ali bruja, kar pomeni čarovnik ali čarovnica, sta španska izraza, ki ju oni sami uporabljajo za moškega ali žensko, ki sledi njihovim učenjem. Negativen prizvok teh besed me je vedno motil. Vendar so me čarovniki sami pomirili, enkrat za vselej, ko so mi razložili, da jim beseda čarovništvo pomeni nekaj čisto abstraktnega: sposobnost razširiti meje običajnega zaznavanja, katero nekateri ljudje razvijejo. Ta abstraktnost čarovništva samodejno očisti vsak, pozitiven ali negativen prizvok izrazov, ki jih uporabljamo za označevanje izvajalcev čarovništva. Razširjanje meja običajnega zaznavanja je koncept, ki izvira iz prepričanja čarovnikov, da so naše možnosti v življenju omejene z ozirom na dejstvo, da jih določa družbena ureditev. Čarovniki verjamejo, da nanl družbena ureditev pripravi seznam možnosti, ostalo pa storimo sami: s tern, ko sprejmerno edino tiste možnosti, postavhno nleje našhn malodane brezmejnim zmožnostnim...
Dodaj na seznam želja

Svojega prvega stika s svetom čarovnikov nisem načrtovala ali iskala. Šlo je prej za naključen dogodek. V juliju 1970 senl v severni Mehiki srečala skupino ljudi, za katere se je kasneje izkazalo, da strogo sledijo čarovniškim tradicijam Indijancev predkolumbovske Mehike.
Tisto prvo srečanje je naredilo name dolgotrajen, nezadržen učinek.
Predstavilo me je drugemu svetu, ki obstaja vzporedno z našhn. Dvajset let svojega življenja sem preživela predana temu svetu. Ta knjiga pripoveduje, kako sem se vanj vpletla in kako so me čarovniki, ki so bili odgovorni za mojo prisotnost v njem, priganjali in usmerjali.
Med njimi je najbolj izstopala ženska po imenu Florinda Matus. Bila je moj mentor in vodnik. Nadela mi je tudi svoje ime, Florinda, kot dar ljubezni in moči.
Imenujem jih čarovniki, vendar ne po lastni izbiri. Brujo ali bruja, kar pomeni čarovnik ali čarovnica, sta španska izraza, ki ju oni sami uporabljajo za moškega ali žensko, ki sledi njihovim učenjem. Negativen prizvok teh besed me je vedno motil. Vendar so me čarovniki sami pomirili, enkrat za vselej, ko so mi razložili, da jim beseda čarovništvo pomeni nekaj čisto abstraktnega: sposobnost razširiti meje običajnega zaznavanja, katero nekateri ljudje razvijejo. Ta abstraktnost čarovništva samodejno očisti vsak, pozitiven ali negativen prizvok izrazov, ki jih uporabljamo za označevanje izvajalcev čarovništva.
Razširjanje meja običajnega zaznavanja je koncept, ki izvira iz prepričanja čarovnikov, da so naše možnosti v življenju omejene z ozirom na dejstvo, da jih določa družbena ureditev. Čarovniki verjamejo, da nanl družbena ureditev pripravi seznam možnosti, ostalo pa storimo sami: s tern, ko sprejmerno edino tiste možnosti, postavhno nleje našhn malodane brezmejnim zmožnostnim...

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-229-040-7
Leto izdaje 2006
Število strani 277
Dimenzije 14,5 x 21,0
Izdal Gnostica
Avtor Florinda Donner
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:V sanjanju - Sprejem v svet čarovnikov
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

V sanjanju - Sprejem v svet čarovnikov

Vroča cena 12,42 €
Prihranek 2,19 € (-14.99%)
Redna cena 14,61 €