Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

V svojih čevljih

Na zalogi
SKU
9789612614850
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Zgodba Alenke Bratušek, prve slovenske predsednice vlade izpod peresa Tadeja Goloba. 

Dodaj na seznam želja

V svojih čevljih

Alenka Bratušek je bila kot politična novinka vržena v globoko vodo. Komaj tri tedne je predsednica vlade, pa je usoda v njeno naročje položila največjo krizo, v kateri se je znašla Slovenija od svoje osamosvojitve leta 1991.


"Zakaj knjiga? Ko sem se podala v politiko, sem se seveda morala sprijazniti s tem, da bo moje delo ocenjevano, in to velikokrat tako, da mi ne bo všeč in se mi bo zdelo krivično. Pa pri tem ne mislim na različna forumska mnenja, ki jih je največkrat najbolje spregledati, pač pa na besede, misli ljudi, ki veljajo za strokovnjake in ki oblikujejo javno mnenje.

Če bi hotela komentirati vsako mnenje, s katerim se ne strinjam ali bi ga rada dopolnila, pojasnila s številkami in z drugimi dejstvi, bi lahko delovni dan preživela ob sestavljanju pisem bralcev. Knjiga o moji politični poti, s poudarkom na letih 2013 in 2014, ko sem vodila vlado, se mi je zdela elegantnejša rešitev."

- Alenka Bratušek

O BRATUŠKOVI SO DEJALI:

"Alenka Bratušek je bila kot politična novinka vržena v globoko vodo. Komaj tri tedne je predsednica vlade, pa je usoda v njeno naročje položila največjo krizo, v kateri se je znašla Slovenija od svoje osamosvojitve leta 1991.”
(The Economist, 13. aprila 2013 v članku z naslovom Naslednja domina)

"Hitra oživitev gospodarstva v Sloveniji je klasični primer majhne države, ki odločno in poenoteno ukrepa, ko se sooča malodane z misijo nemogoče. Država in njeni državljani se niso hoteli zatekati k zunanji pomoči, zato so se poenotili v zadnjem trenutku. To si od drugih Evropejcev zasluži dolžno spoštovanje in občudovanje."
(Olli Rehn)

"Ona je edini človek akcije, kar sem jih v vseh tistih letih spoznal na Ministrstvu za finance. Ni ropotala in nakladala, pač pa je preprosto v položaju, ko je denarja zmeraj primanjkovalo, razložila, kaj je mogoče, in tisto potem priskrbela."
(Dr. Iztok Purič)

O AVTORJU:

Tadej Golob (1967) je vešče pisateljsko pero, ki je za svoj literarni prvenec Svinjske nogice (2009) leta 2010 prejel nagrado kresnik za najboljši roman leta. Njegov opus je neverjetno raznolik, piše tako pustolovske knjige za otroke (Zlati zob, 2011), otroške romane (Kam je izginila Brina, 2013) kakor tudi žanrske kriminalke, kot je knjižni hit Jezero (2016). Njegova novinarska zgodovina in literarna nadarjenost sta se spojila v pisanj vrhunskih portretov znanih in zanimivih osebnosti. Danes je tako tudi najbolj cenjen pisec biografij. Pri 33 letih je stal na vrhu Everesta, po njegovem romanu pa bo kmalu posnet film.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612614850
Leto izdaje 2018
Število strani 256
Dimenzije 16,0 x 21,5
Vezava Mehka
Izdal Didakta
Avtor Tadej Golob
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:V svojih čevljih
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

V svojih čevljih

Cena 24,90 €