V vrečki ni artiklov.
Varuhi dreves

Mlad fant po imenu Bratec začne živeti samostojno življenje na zeliščni kmetiji, ki mu jo je podarila stara zeliščarka. 

Prepričan, da bo njegovo delo predvsem priprava čajev in sirupov za bolne, je nemalo presenečen, ko spozna, da je naloga precej bolj zahtevna in skrivnostna, kot si je sprva predstavljal. 

Ko spozna bolnega soseda, ugotovi, da bo ta ozdravel le, če se odpravi globoko v neprehodne gozdove in tam opravi skoraj nemogoči obred odraščanja ... 

*** 

BELE MEGLICE SE SPUŠČAJO iz gozda na zeliščni vrt. Tako je, kot bi vse rožice v gredicah nosile belo kapo iz beljaka, le hmelj se ponosno vije navzgor po debeli palici, ki jo je zeliščarka zapičila v zemljo za oporo. Ob taki zgodnji uri je navadno že hodila med rožami, jih gladila z dlanmi in nežno brundala svoje viže: 

"Zdravilne rožice, matere človeštva, stokratna je vaša uporaba, tisočkratna je vaša rast, ve, ki izpolnjujete stokratno delovanje, naredite moje ljudstvo brez bolezni." 

O AVTORJU 
Vesna Majes še vedno verjame v škrate in vile. Kot deklica je ure in ure tavala po okoliških travnikih, lovila metulje, nabirala rože in iskala izgubljena kraljestva. Še danes ima najraje trenutke, ko je čisto sama, da lahko v miru meditira, piše, ustvarja. Rada ima maline, melonin sladoled, rože in živali. Včasih na zajtrk povabi metulje in takrat je prav fina. Vesolje ji je naklonilo čarobno idejo, kako združiti glino in zdravilne rastline, tako, da iz obojega nastane zdravilna skodelica Geaherb. 

978-961-91185-5-9 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/v/a/varuhi_dreves.jpg 978-961-91185-5-9
13.5 EUR 2021-10-25 Zaloga: Na zalogi

Varuhi dreves

Varuhi dreves Vesna Majes

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 67 zlatnikov = 0,67 €.
Mlad fant po imenu Bratec začne živeti samostojno življenje na zeliščni kmetiji, ki mu jo je podarila stara zeliščarka. Prepričan, da bo njegovo delo predvsem priprava čajev in sirupov za bolne, je nemalo presenečen, ko spozna, da je naloga precej bolj zahtevna in skrivnostna, kot si je sprva predstavljal. Ko spozna bolnega soseda, ugotovi, da bo ta ozdravel le, če se odpravi globoko v neprehodne gozdove in tam opravi skoraj nemogoči obred odraščanja ... *** BELE MEGLICE SE SPUŠČAJO iz gozda na zeliščni vrt. Tako je, kot bi vs...
Cena: 13,50 €

Podrobnosti artikla Varuhi dreves

ISBN 978-961-91185-5-9
Leto izdaje 2010
Število strani 114
Dimenzije 13,0 x 19,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba K2M
Avtor Vesna Majes

O avtorju Varuhi dreves

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).