Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Velesili umetne inteligence

Na zalogi
SKU
9789617050479
Dodaj v primerjavo
Cena 26,90 €

Dr. Kai-Fu Lee, eden izmed najbolj spoštovanih kitajskih strokovnjakov na področju umetne inteligence na svetu, v tej knjigi razkriva, kako je Kitajska v zadnjem obdobju dohitela Združene države z osupljivo hitrim in nepričakovanim tempom.

Dodaj na seznam želja

Umetna inteligenca

V knjigi Velesili umetne inteligence Kai-Fu Lee nazorno pokaže, da bo zaradi nezaslišanega razvoja in napredka pri umet­ni inteligenci, prišlo do dramatičnih sprememb veliko hitreje, ko smo si mnogi predstavljali do sedaj. Glede na to, da se je tekmovanje med Kitajsko in Združenimi državami na tem področju zelo okrepilo, Lee trdi, da morata tako Amerika kot Kitajska sprejeti in upoštevati tudi veliko odgovornost, ki prihaja s to ogromno tehnološko močjo in vplivom.

Kar nekaj strokovnjakov je do sedaj že izrazilo stališče, da bo imela umetna inteligenca uničujoč učinek na nekatera delovna mesta, predvsem tista v proizvodnji. Kai-Fu Lee v knjigi Velesili umetne inteligence stopi še korak naprej, saj napoveduje, da bosta imeli kitajska in ameriška umetna inteligenca močan učinek in vpliv tudi na bolj kompleksna delovna mesta, za katera se je do sedaj smatralo, da jih umetna inteligenca ne bo prizadela.

Kaj je odgovor za prihod umetne inteligence v vsak­danje življenje: morda univerzalni temeljni dohodek? Kai-Fu Lee meni, da to morda ni najboljša rešitev. Vendar pa Lee v svoji knjigi ponudi jasen opis tistih del, ki bodo prizadeta s strani umetne inteligence in kako kmalu, ter tudi del, ki bodo z umetno inteligenco samo še pridobila. In, kar je najpomembnejše, Lee v svoji vizionarski knjigi ponudi tudi rešitve za ene najbolj korenitih sprememb v človeški zgodovini, ki so tik pred našim pragom.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617050479
Leto izdaje 2019
Število strani 364
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Lee Kai-fu
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Velesili umetne inteligence
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Velesili umetne inteligence

Cena 26,90 €