Vse duhovne tradicije po svetu poznajo razsvetljene mojstre, velike duhovne učitelje, ki v ključnih trenutkih v zgodovini prinesejo impulz za izboljšanje sveta, ljubeč odnos drug do drugega in mir na Zemlji. Le kdo še ni slišal za Jezusa ali Budo? Od vseh, ki se razsvetlijo, jih je le del poklican za delo velikega duhovnega učitelja, ki pomaga drugim do osvoboditve.


Kdo so veliki duhovni učitelji


Poznamo načeloma tri skupine velikih duhovnih učiteljev: uresničene duše, ki pomagajo do osvoboditve eni osebi, avatarje, ki jim je dana posebna naloga (tak je denimo Dalaj lama), na približno tisoč let pa se rodijo 'rešitelji sveta' (recimo Jezus). Veliki duhovni učitelji nas učijo predvsem, da je ločenost iluzija, da se moramo odvezovati, da sočutje prinaša mir in da gresta svoboda in odgovornost z roko v roki. Veliki duhovni učitelji so razsvetljeni ljudje, ki se utelesijo v dobrobit človeštva in Zemlje. Seveda pa se je treba zavedati, da veliki duhovni učitelji nimajo odgovorov za nas, saj se zavedajo, da se mora vsak sam dokopati do svojih odgovorov na poti duhovnega prebujenja. Pomagajo nam poiskati naš pravi jaz, ki so ga zakrili naši omejujoči vzorci in prepričanja. Veliki duhovni učitelji nas vodijo nazaj do nas samih. Seveda imajo na voljo veliko duhovnih nasvetov, ki pa niso nikoli vsiljeni, a nam je lahko ob njih neprijetno, saj nam pomagajo prepoznati še nepredelane rane, saj je važno razumeti, da nam veliki duhovni učitelji pomagajo pozdraviti sebe, pri čemer nikoli ne nadzorujejo posameznika in ga ne nagovarjajo k delovanju iz strahu, občutkov krivde ali sramu. Veliki duhovni učitelji se zavedajo, da mora vsak posameznik stopati po svoji poti, po kateri pa ga sočutno in ljubeče usmerja. Seveda obstajajo različni veliki duhovni učitelji, pomembno pa je, da duhovni učitelj ne trdi, da ima vse odgovore na vprašanja obstoja, saj se mora do njih dokopati vsak sam. Veliki duhovni učitelji so tisti, ki jim ni treba več poučevati drugih, ampak nanje pozitivno vplivajo že samo s svojo prisotnostjo.


Pobrskajte po izboru najboljših knjig o duhovnosti! Za naš duhovni razvoj in duhovnost so veliki duhovni učitelji še kako pomembni, saj nam osvetljujejo pot, ki so jo sami že prehodili. V knjižni rubriki veliki duhovni učitelji priporočamo knjige: Avtobiografija jogijaVen iz umaGonilna sila dobregaKako prebudimo svoj polni potencial,  Duhovni odnosiKarma in reinkarnacijaEdino pomembnoČudež pozornostiZavedanje.

Veliki duhovni učitelji

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 49

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 49

na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top