Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Veliko partnerstvo

Na zalogi
SKU
978-961-04-0555-9
Dodaj v primerjavo
Cena 49,90 €

Smo zaradi vere v Boga bedni, nori ali pokvarjeni? Rabin Sacks, eden največjih sodobnih judovskih mislecev in raziskovalcev religije, dokazuje ravno obratno, da nas religija navdihuje za napredovanje in graditev skupnosti.

Dodaj na seznam želja

Religija

V tej izčrpni razpravi raziskuje, zakaj ljudje mislijo, da sta religija in znanost nespravljivi, kakšen je odnos med njima v kontekstu judovske tradicije, zakaj je religija pomembna in kaj bomo izgubili, če se ji kot družba odpovemo. A ni zgolj znanstvena knjiga – je tudi iskreno pričevanje o avtorjevi poti do vere, ki se živi le v odnosu, torej je knjiga o velikem partnerstvu med človekom in Bogom. V tem procesu imata človekova ustvarjalnost in znanost veliko vlogo, oboje pa je lahko v soglasju z držo vere, kajti le ta se je sposobna spraševati o smislu.

V prvem delu knjige avtor raziskuje, zakaj ljudje mislijo, da sta religija in znanost nespravljivi, v drugem pa, zakaj je religija pomembna in ob kaj bomo, če jo izgubimo. O tem govori zato, ker meni, da bolj ko ljudje izgubljajo vero v Boga, manj vidijo, zakaj je pomembna. Kaj je drugače, če človek veruje?

Znanost je zmaga nad nevednostjo, religija je rešitev pred samoto.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-04-0555-9
Leto izdaje 2019
Število strani 416
Dimenzije 14,0 x 21,0
Vezava Trda
Izdal Družina
Avtor Jonathan Sacks
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Veliko partnerstvo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Veliko partnerstvo

Cena 49,90 €