V vrečki ni artiklov.

Vesolja za sosednjimi vrati - Poglavitni pogledi na svet

Vesolja za sosednjimi vrati - Poglavitni pogledi na svet James W. Sire

Več kot sedemindvajset let je minilo, odkar je knjiga leta 1976 izšla prvič. V razvoju pogledov na svet se je na Zahodu zgodilo marsikaj, prav tako tudi v načinu, kako sam in drugi razumemo pojem pogled na svet. Leta 1976 je novodobni pogled šele nastajal in še ni bil tako poimenovan. Takrat sem ga označil z izrazom nova zavest. Tudi pojem postmodernizem se je takrat uporabljal le v akademskih krogih in ga še nismo šteli za miselno pomemben premik. Danes, leta 2004, je nova doba stara več kot trideset let, po svojem značaju pa je v adolescenci. Medtem je postmodernizem prežel vsa...
-30%
 

Vroča cena: 11,39 €

Prihranek: 4,88 € (30%)

Redna cena: 16,27 €

Podrobnosti artikla

ISBN 961-6584-03-0
Leto izdaje 2006
Število strani 243
Dimenzije 15,0 x 21,0
Avtor James W. Sire
Vezava Ne
Izdal Društvo prijateljev svetega pisma
Kategorija Filozofija duha, kulture

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

ZMAGO

Objavljeno 12.09.2014

Knjiga je izredno pregleden vodnik za vse, ki si

Knjiga je izredno pregleden vodnik za vse, ki si želijo spoznati poglavitne poglede na svet s krščanskega zornega kota. Priporačam nakup!

GORAZD

Objavljeno 12.09.2014

Vsem, ki želijo razumeti današnje svetonazorske

Vsem, ki želijo razumeti današnje svetonazorske svetove (ali vesolja, kot pravi avtor), kot so nihilizem, new age, ateizem, postmodernizem, krščanstvo, in še katere, priporočam to knjigo. Avtor je sam kristjan, a v predstavitvi drugih pogledov na svet uporablja ogromno citatov in temeljnih idej takšnih, kot jih sami zagovorniki predstavljajo. Na koncu pa oceni te poglede iz svojega, krščanskega zornega kota. Koristno je po moje predsvem za študente, dijake, kristjane (še posebej tiste, ki ne pogledajo "ven" iz svojega vesolja, pa to želijo storiti), pa tudi za tiste nekristjane, ki želijo bolje razumeti krščansko stališče do teh različnih svetonazorjev.

Vesolja za sosednjimi vrati - Poglavitni pogledi na svet

James W. Sire

Vroča cena: 11,39 €

Prihranek: 4,88 € (30%)

Redna cena: 16,27 €

Oglejte si tudi