Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Vesolje vas podpira

Na zalogi
SKU
978-961-229-135-8
Dodaj v primerjavo
Cena 24,00 €

S sprejemanjem, predajo in zaobljubo svoji neprestani razvijajoči se duhovni poti je avtorica New York Timesove uspešnice in predavateljica, Gabrielle Bernstein, pretvorila svoj strah v zaupanje.

Dodaj na seznam želja

Panični napad

Iz začetka knjige:

Spomladi leta 2015 sem se sesula pri uri joge. Nepričakovano, sredi pozdrava soncu sta me zajela strah in bojazen. Usedla sem se na podlogo, da globoko vdihnem. Takrat sem v vratu začutila ostro bolečino, cela leva stran obraza in roke so postali otrpli. Zajela me je panika. Šla sem ven, poklicala moža in se dogovorila za nujen obisk pri zdravniku. V naslednjih 24 urah sem opravila preglede. Čakanje na rezultate je bil najstrašnejši čas v mojem življenju. Ko so rezultati prišli, nisem vedela, pri čem sem. Nobene diagnoze za moje fizične simptome. Na koncu so zdravniki označili zadevo kot panični napad.

Zdelo se je, da ta izkušnja s paničnim napadom nima nobenega smisla. V tem obdobju sem imela čudovitega moža, ki me je podpiral, uspešno kariero, zdravo telo in ljubečo družino. Dejansko sem živela lepše kot v vseh svojih najbolj neverjetnih sanjah. Preživela sem celo desetletje rastočega duhovnega delovanja, zdravljenja starih ran in poglabljanja zaupanja. In končno sem bila svobodna oziroma tako sem mislila. Naslednji teden se mi je uspelo zbrati, a me je še vedno močno skrbelo, zakaj se mi je to zgodilo. Moj logični um ni mogel ugotoviti, kaj je bilo narobe, tako da sem se usedla na svojo meditacijsko blazino, da bi prišla do notranje modrosti in vodenja. Iz globoke tišine sem začela pisati v svoj dnevnik:

Duhovnost

Besede so letele na papir: »Gre za tvoj odpor do ljubezni in svobode. Tema v tebi se upira srečnosti.« Ostrmela sem nad tem, kar sem napisala. Bi ta resna fizična bolečina res lahko bila moj odpor do ljubezni? Štiri leta sem mislila, da bom srečna in svobodna, ko sem obdelala pretekle rane. Ko si bom ustvarila občutek varnosti, bom srečna in svobodna. In ko enkrat poglobim duhovno povezavo, bom srečna, svobodna in duhovna.

Po zavezi za mojo osebno rast in duhovno pot sta prišli sreča in svoboda. Moj zunanji svet je začel odsevati moje pozitivno notranje stanje in življenje je začelo teči čudovito. In potem je nenadoma prisotnost strahu v meni naredila vse, kar je lahko, da se je uprla ljubezni in svetlobi, ki sem jo razvila, da se oprem nanjo. Podrobno sem pogledala na ta upor, da bi razumela in priznala njegovo prisotnost. Po daljšem raziskovanju sem ugotovila, da je naš upor ljubezni tisti, ki nas zadržuje v temi. In tudi preprečuje da odkrijemo svojo pravo duhovnost.

Ta upor je razlog, da obtičimo v starih omejujočih vzorcih. Lahko izkusimo olajšanje ob meditaciji, ob pozitivnih afirmacijah, ob terapijah ali kakšni drugi metodi za osebnostno rast. A vendar že eno samo omejeno prepričanje, negativna pripomba ali vzorec, ki vas zasvaja, zadostuje, da ta dobri občutek spodkoplje. Ta izkušnja se pojavlja še naprej, kajti v trenutku, ko se nagnemo k svetlobi, se tema v nas temu upira.

Ljubezen

Tudi če se zaobljubimo ljubezni in srečnosti, pogosto ugotovimo, da se je težko odreči strahu, ker smo odrasli tako, da smo od njega odvisni. Mislimo, da bolečina ima namen, in verjamemo, da sta napor in boj potrebna za uspeh ali trajno radost ali smisel življenja, in počutimo se varne v stanju konflikta in nadzora. Kot mehanizem za preživetje se je v nas razvilo podzavestno prepričanje, da se je treba držati zaščitnih mehanizmov, ne glede na to, kako močno čutimo ljubezen. Lahko počnete vse, kar je možno, da si ustvarite svobodo, se povežete s tokom, se osvobodite navad, ki temeljijo na  strahu, vendar je možno, da vas v trenutku, ko občutite delno olajšanje, zaslepi senca strahu, ki prebiva pod površino. Morda tega vzorca niste prepoznali prej, a ko ga, lahko začnete potovanje k svobodi. Kajti osnovni razlog za nesrečnost je osupljivo preprost: Upiramo se temu, da bi bili srečni. Sigmund Freud se je lotil pojava upora, ko se mnogim od njegovih pacientov stanje ni izboljšalo. Neke noči je v sanjah dobil sporočilo, da se enemu od njegovih pacientov stanje ni izboljšalo, ker tega ni želel. Te sanje so ga vodile do tega, da je posvetil velik del svoje prakse analiziranju tega upora, kar je postal temelj njegovega zdravljenja. V nasprotju s Freudovim pacientom si v trenutku, ko ste odprli to knjigo, obljubite, da se boste prebudili iz strahu in se uskladili z ljubeznijo. Ta obljuba je zelo mogočna. Vendar bo strah v vas naredil vse, kar je treba, da vas obdrži v bolečini in temi. Strah je glavni vzrok vseh težav in občutkov nepovezanosti. Da lahko ljubezni Vesolja resnično rečete da, morate pogledati na svoj upor in se odpovedati miselnemu sistemu, ki ga zmotno identificirate kot varnost, zanesljivost in kot podlago za svoje življenje.

Vesolje vas podpira

Avtoričine zgodbe in univerzalne vaje v knjigi Vesolje vas podpira dajejo okvir za dostop do tega, po čemer vsak najbolj hrepeni: do srčnosti, varnosti in jasne smeri, ki nam dajejo moč.Te naloge lahko pomagajo opustiti potrebo po nadzoru tako, da se sprostimo v občutek gotovosti in svobode. Prenehamo loviti življenje in resnično živimo.

Zajahajte val svoje energije in resnične moči, da najdete moč, ko ste na dnu, usklajenost in podporo, ko ste izgubljeni, varnost, ko se spopadate z negotovostjo, in veselje v tistem, kar bi sicer morda bila bolečina.

Bernsteinova odkriva skrivnosti in je odločena, da sprosti vašo moč s tolažečim vedenjem ... Vesolje vas podpira!

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-229-135-8
Leto izdaje 2018
Število strani 173
Dimenzije 14,0 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal Gnostica
Avtor Gabrielle Bernstein
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Vesolje vas podpira
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Vesolje vas podpira

Cena 24,00 €