V vrečki ni artiklov.
Vibrato tišine - Hommage Srečko Kosovelu (ob 80 letnici smrti)

Zvočna knjiga in glasbeni album poezije Srečka Kosovela, z vrhunskima ustvarjalcema: Barbaro Korun, pesnico in eno najodličnejših recitatork poezije ter Zlatkom Kaučičem, celostnim glasbenikom v najžlahtnejšem pomenu besede. Vsekakor izdaja, ki je ljubitelji dobre poeije in glasbe ne boste hoteli zamuditi!


Poezija Srečka Kosovela odmeva. Pesmi fluorescirajo odmev njegovih krikov, ki odsevajo zunanji svet in vidijo, kdo in kaj ga suče. Prevrati in razvrati v političnem in družbenem so podlaga dinamičnim verzom, ki prehajajo od nepojmljive življenjske strasti do obupa nad slutenim. Pesnikov glas vpijočega v gluha ušesa se prebija skozi kaotičnost sveta, pred katerim nas Kosovel svari. Bori se proti laži, ki uničuje svet. S svojo intenzivnostjo, razkrivalno nemirnostjo in ironično zafrkljivostjo je nevaren naši otopelosti. Istočasno pesmi, pa naj bodo to njegovi ekspresionizmi, simbolizmi, futurizmi, konstruktivizmi ali erotizmi, za seboj vlečejo nitko občutja neizmerne osamljenosti. Tisti, ki je tenkočutno spregledal kakofonijo zmedenega, sprostituiranega sveta, je v svojem uvidenju (p)ostal zapuščen in se v borbi proti ozkosti in togosti počutil nepopisno samcatega.
Donijo tudi pesmi, ki so prežete s skrivnostnostjo, mehkobo, valovanjem skozi eter, z vonji in okusi kraških večerov in večno hrepenečim otožjem. Kosovelova zaljubljenost – v dekle, v pokrajine srca in sveta, v življenje – izpoveduje magijo časa in prostora, čarobnost bitja. Slutnja onstranstva se srečuje s tu-bitjem. Srečko Kosovel je s svojimi pesmimi vpet med zemljo in kozmos, med porajanje in minevanje, v neskončnost. Še vedno pa se manifestira skozi prisotnost pristnosti, preprostosti in neposrednosti.
Kosovelove pesmi so resnične, ker so večne. Ker govorijo o enem spoznanju sveta. Takratna sodobnost se preveša v tokratno vsedobnost. Nabir pesmi v tvojih dlaneh želi ujeti pesnikovo kalejdoskopskost: različnosti, zrcaljenja, spreminjanja, vrtenja ene entitete. Tiste, ki ne more biti spregledana.
Srečko Kosovel ni več samo utišani Kraševec. Postaja glasni Bivalec Svetovja. Svetovljan....

8984 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/sielimport/77ee144acbb18e1f8083f80e7b361269.jpg
36 EUR 2020-08-19 Zaloga: Na zalogi

Vibrato tišine - Hommage Srečko Kosovelu (ob 80 letnici smrti)

Vibrato tišine - Hommage Srečko Kosovelu (ob 80 letnici smrti) Srečko Kosovel Zlatko Kaučič

Zvočna knjiga in glasbeni album poezije Srečka Kosovela, z vrhunskima ustvarjalcema: Barbaro Korun, pesnico in eno najodličnejših recitatork poezije ter Zlatkom Kaučičem, celostnim glasbenikom v najžlahtnejšem pomenu besede. Vsekakor izdaja, ki je ljubitelji dobre poeije in glasbe ne boste hoteli zamuditi! Poezija Srečka Kosovela odmeva. Pesmi fluorescirajo odmev njegovih krikov, ki odsevajo zunanji svet in vidijo, kdo in kaj ga suče. Prevrati in razvrati v političnem in družbenem so podlaga dinamičnim verzom, ki prehajajo od nepojmljive življenjske strasti do obupa nad slut...
Cena: 36,00 €

Podrobnosti artikla Vibrato tišine - Hommage Srečko Kosovelu (ob 80 letnici smrti)

ISBN Ne
Leto izdaje 2007
Število strani Ne
Dimenzije Ne
Vezava Ne
Izdal Založba Sanje
Avtor Srečko Kosovel
Zlatko Kaučič

O avtorju Vibrato tišine - Hommage Srečko Kosovelu (ob 80 letnici smrti)

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Vibrato tišine - Hommage Srečko Kosovelu (ob 80 letnici smrti)

Oglejte si tudi