Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Vode svobode

Na zalogi
SKU
9789612823313
Dodaj v primerjavo
Cena 27,99 €

Zbirka esejev, v katerih avtor obravnava teme, kot so: demokracija, pravna država, odnos med državo in cerkvijo, sprava, svoboda, temelji svetovne etike...

Dodaj na seznam želja

Država

Zbirka esejev, v katerih avtor obravnava teme, kot so: demokracija (delovanje zakonodajne in sodne veje oblasti), pravna država (s posebnim poudarkom na Ustavnem sodišču), odnos med državo in cerkvijo, sprava, svoboda, temelji svetovne etike …, v katerih se vprašanj loteva na nekonvencionalen, izviren način, vseskozi pa se navezuje na slovensko zgodovino in našo ne ravno bleščečo sedanjost. Pri izražanju tez in misli je izjemno kritičen, koncizen, udaren in izzivalen. 

Knjiga bo Slovencem vsekakor nastavila ogledalo, v katerem se bodo izrisale nekatere poteze našega naroda, ki so vse prej kot lepe, poleg tega pa bo spodbudila tudi razmislek o nas in naši šibki državi v sodobnem svetu, ki ga obvladujejo globalizacijski procesi in prevlada močnejših držav nad šibkejšimi. Piko na i pa knjigi daje sklepni esej Krst pri Savici – Komentar k zgodovini Slovencev in Slovenije, ki podaja nove idejne poudarke pri branju enega najpomembnejših tekstov svetovne romantike.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612823313
Leto izdaje 2019
Število strani 208
Dimenzije 24,0 x 16,0
Vezava Trda
Izdal Cankarjeva Založba, d.o.o.
Avtor Iztok Simoniti
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Vode svobode
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Vode svobode

Cena 27,99 €