Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Vodni kefir

Na zalogi
SKU
9789617115017
Dodaj v primerjavo
Cena 9,90 €

Ta priročnik vam ponuja znanje, kako si sami naredite izvrsten vodni kefir. To je pijača, ki jo ustvarjajo zrnca vodnega kefirja, ko jim ponudimo malo sladkorja. Steče fermentacija, ki ustvarja že iz davnine znano zdravo pijačo. Danes vemo o koristih mikrobov v našem telesu že zelo veliko. In tudi, kako nam koristi že tisočletja znana pijača vodni kefir.

Dodaj na seznam želja

Naše zdravje je odvisno od mikrobov. Črevesna mikrobiota je za naše življenje zelo pomembna. Raznovrstnejša ko je mikrobiota – vsi živeči organizmi v našem telesu –, bolj zdrav je naš imunski sistem. Boljši ko je imunski sistem, manj smo dovzetni za številne bolezni. Manj je viroz, debelosti, manj alergij in drugih težav.

Za dobro mikrobioto poskrbimo s fermentiranimi izdelki, kot je vodni kefir, sicer pa so fermentirana hrana tudi kislo zelje, pa repa, fermentirana cvetača ali stročji fižol … Med fermentacijo bakterije, ki so naravno prisotne, poskrbijo, da se v hrani razkrojita škrob in sladkor, pri čemer nastaja za telo nadvse koristna mlečna kislina. Za živilo to pomeni, da ohrani vse vitamine in encime, ob tem pa nastanejo tudi dobre bakterije ali probiotiki.

Če želimo zdrav imunski sistem, dnevno vnašajmo v telo fermentirane izdelke. In kralj med njimi je vodni kefir. Želimo si, da bi našel pot v vsako gospodinjstvo. Še zlasti v teh čudnih časih, polnih virusov, ki prežijo na nas na vsakem vogalu.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617115017
Leto izdaje 2020
Število strani 110
Dimenzije 12,5 × 19,5
Vezava Mehka
Izdal Ara
Avtor Barbara Černe
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Vodni kefir
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Vodni kefir

Cena 9,90 €