Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Vodnik skozi razvezo zakonske zveze

Na zalogi
SKU
9789617000078
Dodaj v primerjavo
Cena 22,90 €

Vodnik skozi razvezo zakonske zveze je priročnik, ki opisuje psihološko in pravno dimenzijo razveze tako, da je razumljiva vsakemu bralcu.

Dodaj na seznam želja

Vodnik skozi razvezo zakonske zveze

Motiv, ki sta ga zasledovali avtorici pri pisanju Vodnika, je bil posredovati potrebno psihološko in osnovno pravno znanje ter pomoč vsem, ki se nameravajo razvezati ali so razvezni postopek že začeli, kakor tudi pri odločitvi – se razvezati ali ne – če niste prepričani v svojo odločitev. 

Zakonska razveza mladoletnih

Posebni poudarek je na razvezi zakonske zveze z mladoletnimi otroki, vse pa sta podkrepili z zanimivimi in koristnimi primeri iz prakse. Razveza zakonske zveze se ne začne z oddajo vloge na sodišče, niti se ne konča s sodbo. Zato je tako naporna, odpira številna vprašanja, na katera je zelo težko najti odgovore.

Učinkovita, hitra in neboleča razveza

Vodnik je nepogrešljiv je za vse, ki so pred, med ali po razvezi zakonske zveze, ker avtorici, socialna delavka in psihoterapevtka, ki veliko let dela s pari v tem procesu, in pravnica z izkušnjami na sodišču in v zasebni praksi z razvezami, zagovarjata najhitrejši, najmanj boleč in najbolj učinkoviti način razveze, z manj konflikti, manj obiski pristojnih inštitucij in hitrejši začetek novega življenja. To je tisto, kar si želi večina razvezanih parov.

Postopki ločitve

Kje začeti? Kaj je treba storiti in po kakšnem vrstnem redu? Kako se usmeriti na razpoložljive inštitucije, od centrov za socialno delo do družinske mediacije in drugi strokovnjakov? Opozarjata, kako razmišljati in ravnati, da bodo težki proces razveze najlažje preživeli. Posebni poudarek je na razvezi zakonske zveze z mladoletnimi otroki. Vse pa sta podkrepili z zanimivimi in koristnimi primeri iz prakse.
Pišeta enostavno, toplo, pomirjujoče, predvsem pa razumevajoče do zakoncev ali partnerjev v stiski in njihovih mladoletnih otrok, kar je zelo dragoceno.

Komentar avtorice

»Zame delo ni delo, ampak je izziv, za katerega se čutim poklicana. Poklicana zato, da pomagam ljudem razumeti, se soočiti s seboj, da bodo premagali ‘izzive’, ki jih postavlja življenje pred njih. Oziroma tiste, ki si jih postavljajo sami sebi, kajti življenje – smo mi! Namerno sem za besedo, ki ji večina reče težava, izbrala spoštovani termin izziv. Zakaj? 
Zato ker je vse, kar se dogaja, izziv, njegov namen pa je, da nas pouči o življenju in nas samih.«

- Karmen Kmetović Prkačin (magistra socialne psihiatrije in sociopatologije, psihoterapevtka in pisateljica)

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617000078
Leto izdaje 2017
Število strani 179
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Forma 7
Avtor Ivana Mijić Vulinović
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Vodnik skozi razvezo zakonske zveze
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Vodnik skozi razvezo zakonske zveze

Cena 22,90 €