Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Vrnitev v življenje - Nenavadni primeri otrok, ki se spominjajo svojih preteklih življenj

Na zalogi
SKU
9789616982221
Dodaj v primerjavo
Cena 19,99 €
Dodaj na seznam želja

Dr. Jim Tucker že dobro desetletje proučuje nenavadne primere otrok, ki pravijo, da se spominjajo prejšnjih življenj. Knjiga Vrnitev v življenje je prvoosebna pripoved o njegovih izkušnjah s številnimi neobičajnimi otroki in se osredotoča predvsem na ameriške primere, pri čemer predstavi zgodbo vsake od družin in opiše Tuckerjevo raziskovanje.

Njegov cilj je ugotoviti, kaj se je zgodilo – kaj je otrok izjavil, kakšen je bil odziv staršev, ali se otrokove izjave ujemajo z življenjem določenega pokojnika in ali bi bilo mogoče do tovrstnih informacij priti na običajen način. Tucker je odkril primere, ki podajajo prepričljive dokaze o tem, da nekateri otroci resnično premorejo spomine na prejšnja življenja.
Bralci bodo spoznali dečka, ki opisuje prejšnje življenje na majhnem otoku. Ko ga Tucker odpelje na otok, tam odkrije podrobnosti, ki se srhljivo ujemajo z dečkovimi izjavami. Neki drugi deček pokaže na fotografijo iz 30. let 20. stoletja in izjavi, da je bil včasih eden od moških na njej. Po napornem delu identifikacije tega moškega se izkaže, da se številni dečkovi spomini ujemajo s podrobnostmi iz njegovega življenja. Tretji deček pa kmalu po svojem drugem rojstnem dnevu začne pripovedovati o spominih, da je bil med drugo svetovno vojno pilot, ki jim ga uspe identificirati.

Knjiga Vrnitev v življenje, ki daje misliti in ki očara, bralcem ponuja nov vpogled v vprašanje življenja po smrti.

»Jim Tucker skrbno in natančno dokumentira vračanje spominov z druge strani meje telesne smrti … Ta knjiga predstavlja pomemben mejnik v uveljavljajoči se znanstveni paradigmi, ki pravi, da zavest spočne, nadzoruje, ustvarja in postane vesolje ali morda celo več vesolj.«
– Deepak Chopra

»Zanimiva pripoved, ki jo boste le stežka odložili … Tucker primere predstavlja na strokoven in spoštljiv način.« 
– Spirituality & Health 

»Jim Tucker je dostojen naslednik dr. Iana Stevensona. K tem osupljivim primerom otrok, za katere se zdi, da se spominjajo prejšnjih življenj, pristopa z bistro radovednostjo, trezno presojo in resničnim čutom za pripovedovanje zgodb, kar je razveseljivo, saj gre za enkratne zgodbe.« 
– Tom Shroder, prejemnik Pulitzerjeve nagrad

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616982221
Leto izdaje 2015
Število strani 288
Dimenzije 14,0 x 21,5
Vezava Mehka
Izdal Hiša knjig
Avtor dr. Jim B. Tucker
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Vrnitev v življenje - Nenavadni primeri otrok, ki se spominjajo svojih preteklih življenj
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Vrnitev v življenje - Nenavadni primeri otrok, ki se spominjajo svojih preteklih življenj

Cena 19,99 €