Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Vse ob pravem času - Uporaba luninega koledarja v vsakdanjem življenju

Na zalogi
SKU
9789616282116
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Knjiga opisuje uporabo luninega koledarja za vsa opravila v vašem življenju.

Dodaj na seznam želja

Koledar

Koledar je zelo pomemben. Ljudje se vedno bolj zavedamo tesne povezave z naravo na Zemlji, pa tudi vplivov iz vesolja, bližnjega in daljnega. Pri tem nam je v pomoč lunin koledar.

To je prva knjiga te vrste na svetu, v kateri so zbrane izkušnje številnih rodov naših prednikov, ki so včasih živeli v bolj tesni povezavi z naravo in koledarjem.

V knjigi so poglavja, ki opisujejo vplive luninih ritmov na človekovo zdravje in počutje, vplive na vrtu in v naravi, na opravila v kmetijstvu in gozdarstvu.

Zelo zanimivo je tudi poglavje o luni kot pomočnici pri hišnih in vsakdanjih gospodinjskih opravilih.

Za pomoč so dodani tudi lunini koledarji do vključno leta 2018.

Luna

Uspeh našega delovanja ni odvisen samo od tega, koliko smo za to usposobljeni in opremljeni, ampak odločilno vpliva nanj čas, v katerem delujemo - luna.

Ljudje so nekoč za ta opravila izvedeli z opazovanjem. Odkirli so, da je način in uspeh številnih vsakodnevnih opravil v veliki meri določen z vsakokratnim položajem Lune.


V knjigi, kateri so dodani tudi lunini koledarji, so zbrani različni nasveti in opozorila, povezani z vsemi najpomembnejšimi deli našega vsakdanjika: od zdravljenja in zdravja preko zdrave prehrane in hišnih opravil, do dela v vrtu in na polju, glede na luno.

Uporaba

Johanna Paungger, ena izmed desetih otrok hribovske družine s Tirolske, sodi med redke ljudi v okolju katerih so ta uporabna spoznanja preživela stoletja in so v celoti prehajala iz generacije v generacijo. Ta spoznanja so sedaj namenjana tudi za širšo uporabo - sedaj prvič v pisni obliki. To so različni nasveti in opozorila, povezani z vsemi najpomembnejšimi deli našega vsakdanjika: od zdravljenja in zdravja preko uporabe zdrave prehrane in hišnih opravil, do dela v vrtu in na polju.

"Največja modrost je v naravnem urejanju stvari, vendar je človek ne prepozna prav zato, ker je vse tako enostavno in naravno." 
- Johann Peter Hebel.Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616282116
Leto izdaje 2020
Število strani 213
Dimenzije 16,0 x 21,5
Izdal Mavrica d.o.o.
Avtor Johanna Paungger, Thomas Poppe
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Vse ob pravem času - Uporaba luninega koledarja v vsakdanjem življenju
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Vse ob pravem času - Uporaba luninega koledarja v vsakdajnem življenju

Cena 24,90 €