V vrečki ni artiklov.
Vzgoja brez drame

Vzgoja

Knjiga je v bistvu nadaljevanje knjige Celostni razvoj otroških možganov, posebej njenega prvega dela. Poleg nekaterih nevroloških tem bolj poglobljeno obravnava vzgojo kot tako ter vzgojne prijeme, ki jih uporabljamo v kritičnih in dramatičnih trenutkih z našimi otroki. Zato tudi naslov Vzgoja brez drame. Knjiga nam ob številnih primerih iz vsakdanjega življenja staršev ponuja konkretna sistematična navodila: kako ravnati in se odzivati na naše otroke v trenutkih, ko nam je z njimi težko, ko so vznemirjeni in se zdi, da nič ne zaleže, ko naredijo nekaj, česar ne bi smeli. In ko se nam zdi, da tudi mi ne zmoremo več.

Svoje trditve avtorja podkrepita s sodobnimi nevrološkimi raziskavami, ki potrjujejo, zakaj so razumevajoči odzivi boljši za razvoj naših otrok in za njihove možgane. Ob branju tega zanimivega dela bomo spoznali, kako svojim otrokom še vedno lahko postavljamo meje ter jim pomagamo, da se razvijajo v uravnotežene in odgovorne mlade odrasle.

Knjiga je utemeljena na najnovejših znanstvenih raziskavah o možganih. Predstavlja, kako se razvijajo možgani otrok, kaj zmorejo razumeti in česa ne, kako se odzivajo in kaj se v interakciji dogaja ne samo v otroških, ampak tudi v odraslih možganih staršev. Kljub zahtevni temi je knjiga napisana tako, da jo lahko razumemo.
Napisana je tudi kot priročnik, v katerem je opisanih 12 praktičnih metod, ki nam pomagajo, da s svojimi otroki preživimo težke trenutke, hkrati pa v teh zahtevnih situacijah spodbujamo integracijo možganov.

9789619346235 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/v/z/vzgoja-brez-drame.jpg 9789619346235
32 EUR 2021-10-26 Zaloga: Na zalogi

Vzgoja brez drame

Vzgoja brez drame dr. Daniel J. Siegel Tina Payne Bryson

Celostni razvoj otroških možganov; Umirimo kaos in spodbudimo duševni razvoj otroka

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 160 zlatnikov = 1,60 €.
Knjiga Vzgoja brez drame je napisana tudi kot priročnik, v katerem je opisanih 12 praktičnih metod, ki nam pomagajo, da s svojimi otroki preživimo težke trenutke, hkrati pa v teh zahtevnih situacijah spodbujamo integracijo možganov.
Cena: 32,00 €

Podrobnosti artikla Vzgoja brez drame

ISBN 9789619346235
Leto izdaje 2016
Število strani 202
Dimenzije 15,5 x 23,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Zavod Pogled
Avtor dr. Daniel J. Siegel
Tina Payne Bryson

O avtorju Vzgoja brez drame

dr. Daniel J.  Siegel

dr. Daniel J. Siegel

Daniel J. Siegel je diplomiral na Harvardski medicinski šoli in končal podiplomsko izobraževanje na Univerzi Kalifornije v Los Angelesu, in sicer na področju pediatrije in psihiatrije za otroke, adolescente in odrasle. Trenutno je profesor klinične psihiatrije na Medicinski šoli na Univerzi Kalifornije, eden od direktorjev ustanove Mindful Awareness Research Center na isti univerzi in glavni direktor izobraževalnega centra Mindsight.

Več o dr. Daniel J. Siegel

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).