Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Vzgoja hčera

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
702
Dodaj v primerjavo
Cena 24,81 €

Po veliki uspešnici zakoncev Elium Vzgoja sinov je sledilo logično nadaljevanje - knjiga Vzgoja hčera. Avtorja priznavata, da je bila to težja naloga, ker je vzgoja hčere v današnjem času zahtevnejša. Avtorja trdita, da večina deklet v času odraščanja izgubi stik s svojo zdravo žensko naravo, ne glede na to, ali zavračajo ali sprejemajo obstoječe družbene stereotipe o vlogi žensk. Tiste, ki jih zavračajoV želji po neodvisnosti zatirajo svoja čustva in potrebe. Če starši zavestno ne premisli ...

Dodaj na seznam želja

Vzgoja hčera

Kolikokrat ste se zaobljubili, da s svojo hčerjo ne boste ravnali tako, kot so z vami vaši starši, potem pa se zalotite, da počnete prav to? Stare navade je težko opustiti in s svojimi hčerami hitro pademo v merjenje moči, ki smo se mu nameravali za vsako ceno izogniti. Nobenega dvoma ni, kako pomembna je mati v dekletovem življenju. Za nekatere je ljubeča učiteljica, za druge pa stroga opazovalka, v obeh primerih pa se njen vpliv ohrani vse življenje.

Ko hčeram prepovedujemo, da bi bile vihrave, ko jim strižemo peruti, zatiramo njihovo energijo, jih silimo, da se odrečejo same sebi. Zapiramo jim pot do lastnih globin, kjer ležijo njihovi največji zakladi. Hčeram moramo pustiti, da si o nas in o sebi ustvarijo svojo lastno novo vizijo. Takšno, v kateri se bosta srečali njihova duhovnost in psiha. Vse kar smo – vse tiste ljubke, dekliške lastnosti ter vse ostale, s katerimi je včasih težje živeti – so deli naše osebne duševnosti. Naše strasti, silovita čustva, težki občutki in srčna hrepenenja nas počasi potiskajo naprej v smeri lastne usode.

Pohvalite njene dosežke

Dekleta v vseh obdobjih potrebujejo starše, da jih spodbujajo v njihovih idejah, mnenjih, napakah, tveganjih, junaških podvigih, uspehih in polomih. Vsak dosežek dekletu nanovo okrepi samozavest in samozaupanje. Pohvale pa ni vreden le sam cilj, temveč tudi napor, pobuda, načrtovanje in znanje, ki ga dekle vloži v dosego cilja. Mnoge stvari, ki se dekletu zdijo kot neuspeh, so zelo pomembna razvojna izkušnja. Samo zelo samozavestni ljudje lahko priznajo: "Največ sem se naučil iz napak in razočaranj."

Vsakdo bi hčeri rad prikrajšal bolečine, vednar to pogosto ne gre

Življenjske tegobe so neizogiben sestavni del naših najboljših načrtov. Če želimo, da se bo dekle aktivno spopadlo z življenjem, ne pa tožilo nad vsem, ji moramo pokazati, kako se sami soočamo z ovirami.
Tudi če se kasneje v življenju naši hčerki zgodi, da ji razpade zakon, da izgubi službo in podobno, bo to lažje prenesla, če bo njeno življenje imelo svoj smisel. Če bo znala travmatične dogodke sprejemati odprto, bo tudi v jezi, besu, žalosti, stresu in trpljenju našla svoj pomen. Naučiti jo moramo poiskati pomen in sporočilo njene izkušnje.

Kaj torej potrebuje naše dekle?

da bi živelo polno in srečno življenje? Ji bo matematika pomagala uresničiti njene sanjet? Siliti dekle k napredku na področjih, ki je ne zanimajo, nima nič skupnega z razvijanjem zmožnosti. Če jo silimo v nekaj, kar nikoli ne bo postala, jo bomo zgolj potisnili v uporništvo. Če matematiko sovraži in jo naravni talenti usmerjajo na druga pota, ji pomagajmo, da bo opravila nujne matematične naloge in zadostila potrebam v šoli. Kasneje v življenju si bo morda najela svetovalca, da bo urejal njene davčne zadeve, za domačo blagajno pa bo bržkone »pooblastila« svojo boljšo polovico. Tudi na ta način bo poskrbela za vse, kar je treba, se pravi, da smo jo naučili, kako reševati probleme.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-6372-05-X
Leto izdaje 2001
Število strani 290
Dimenzije 15,5 x 22,5
Vezava Mehka
Izdal Orbis
Avtor Don Elium, Jeanne Elium
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Vzgoja hčera
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Vzgoja hčera

Cena 24,81 €