V vrečki ni artiklov.
Vzgoja hčera

Vzgoja hčera

Kolikokrat ste se zaobljubili, da s svojo hčerjo ne boste ravnali tako, kot so z vami vaši starši, potem pa se zalotite, da počnete prav to? Stare navade je težko opustiti in s svojimi hčerami hitro pademo v merjenje moči, ki smo se mu nameravali za vsako ceno izogniti. Nobenega dvoma ni, kako pomembna je mati v dekletovem življenju. Za nekatere je ljubeča učiteljica, za druge pa stroga opazovalka, v obeh primerih pa se njen vpliv ohrani vse življenje.

Ko hčeram prepovedujemo, da bi bile vihrave, ko jim strižemo peruti, zatiramo njihovo energijo, jih silimo, da se odrečejo same sebi. Zapiramo jim pot do lastnih globin, kjer ležijo njihovi največji zakladi. Hčeram moramo pustiti, da si o nas in o sebi ustvarijo svojo lastno novo vizijo. Takšno, v kateri se bosta srečali njihova duhovnost in psiha. Vse kar smo – vse tiste ljubke, dekliške lastnosti ter vse ostale, s katerimi je včasih težje živeti – so deli naše osebne duševnosti. Naše strasti, silovita čustva, težki občutki in srčna hrepenenja nas počasi potiskajo naprej v smeri lastne usode.

Pohvalite njene dosežke

Dekleta v vseh obdobjih potrebujejo starše, da jih spodbujajo v njihovih idejah, mnenjih, napakah, tveganjih, junaških podvigih, uspehih in polomih. Vsak dosežek dekletu nanovo okrepi samozavest in samozaupanje. Pohvale pa ni vreden le sam cilj, temveč tudi napor, pobuda, načrtovanje in znanje, ki ga dekle vloži v dosego cilja. Mnoge stvari, ki se dekletu zdijo kot neuspeh, so zelo pomembna razvojna izkušnja. Samo zelo samozavestni ljudje lahko priznajo: "Največ sem se naučil iz napak in razočaranj."

Vsakdo bi hčeri rad prikrajšal bolečine, vednar to pogosto ne gre

Življenjske tegobe so neizogiben sestavni del naših najboljših načrtov. Če želimo, da se bo dekle aktivno spopadlo z življenjem, ne pa tožilo nad vsem, ji moramo pokazati, kako se sami soočamo z ovirami.
Tudi če se kasneje v življenju naši hčerki zgodi, da ji razpade zakon, da izgubi službo in podobno, bo to lažje prenesla, če bo njeno življenje imelo svoj smisel. Če bo znala travmatične dogodke sprejemati odprto, bo tudi v jezi, besu, žalosti, stresu in trpljenju našla svoj pomen. Naučiti jo moramo poiskati pomen in sporočilo njene izkušnje.

Kaj torej potrebuje naše dekle?

da bi živelo polno in srečno življenje? Ji bo matematika pomagala uresničiti njene sanjet? Siliti dekle k napredku na področjih, ki je ne zanimajo, nima nič skupnega z razvijanjem zmožnosti. Če jo silimo v nekaj, kar nikoli ne bo postala, jo bomo zgolj potisnili v uporništvo. Če matematiko sovraži in jo naravni talenti usmerjajo na druga pota, ji pomagajmo, da bo opravila nujne matematične naloge in zadostila potrebam v šoli. Kasneje v življenju si bo morda najela svetovalca, da bo urejal njene davčne zadeve, za domačo blagajno pa bo bržkone »pooblastila« svojo boljšo polovico. Tudi na ta način bo poskrbela za vse, kar je treba, se pravi, da smo jo naučili, kako reševati probleme.

702 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/sielpreview/previewd6706ba377a0c58565a29125e6945508.jpg 961-6372-05-X
24.81 EUR 2021-10-25 Zaloga: Na zalogi

Vzgoja hčera

Vzgoja hčera Don Elium Jeanne Elium

Po veliki uspešnici zakoncev Elium Vzgoja sinov je sledilo logično nadaljevanje - knjiga Vzgoja hčera. Avtorja priznavata, da je bila to težja naloga, ker je vzgoja hčere v današnjem času zahtevnejša. Avtorja trdita, da večina deklet v času odraščanja izgubi stik s svojo zdravo žensko naravo, ne glede na to, ali zavračajo ali sprejemajo obstoječe družbene stereotipe o vlogi žensk. Tiste, ki jih zavračajoV želji po neodvisnosti zatirajo svoja čustva in potrebe. Če starši zavestno ne premisli ...
Cena: 24,81 €

Podrobnosti artikla Vzgoja hčera

ISBN 961-6372-05-X
Leto izdaje 2001
Število strani 290
Dimenzije 15,5 x 22,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Orbis
Avtor Don Elium
Jeanne Elium

O avtorju Vzgoja hčera

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Ana

Objavljeno 25.08.2017

Super knjiga za pomoč pri vzgoji hčera

Super knjiga za pomoč pri vzgoji hčera

GOST

Objavljeno 12.09.2014

Moji dve hčerkici imam najraje in zato mi je njuna

Moji dve hčerkici imam najraje in zato mi je njuna vzgoja največji izziv. Knjigo naravnost obužujem! Priporočam še ostalim.

NATASA

Objavljeno 12.09.2014

Poleg dveh sinov imam hcero ki je najstarejsa in

Poleg dveh sinov imam hcero ki je najstarejsa in prihaja ze v puberteto.zato mi je knjiga v veliko pomoc!!!!!!

LIDIJA

Objavljeno 12.09.2014

Res, hčerke so iz sladkornih penic in sladkorčkov.

Res, hčerke so iz sladkornih penic in sladkorčkov. Vsak starš bi moral to spoznati.

Vzgoja hčera

Oglejte si tudi