Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Vzpon z dna

Knjiga Jamesa Davisa, profesorja zgodovine na pennsylvanski univerzi v Philadelphiji obravnava štiristoletno zgodovino najprej podložniške, nato svobodne kmečke in nazadnje delavske družine Žužek iz slovenskega Slivnega na Krasu in ni običajna družinska kronika. Avtor nam predstavlja svet revnega kraškega kmeta, njegov trdi boj za preživetje in kasneje postopno vključevanje v modernizacijske procese kakršni so gradnja železnice in začetki industrializacije. Knjiga je svojevrstni mikrozgodovinski oris, ki omogoča podroben vpogled v spreminjanje slovenskega podeželja v preteklih in posebej v 19. stoletju in na osnovi tako arhivskega kot spominskega gradiva obnavlja kraški kmetski vsakdan v njegovih najbolj življenjskih razsežnostih. (po Petru Vodopivcu)...
Dodaj na seznam želja

Knjiga Jamesa Davisa, profesorja zgodovine na pennsylvanski univerzi v Philadelphiji obravnava štiristoletno zgodovino najprej podložniške, nato svobodne kmečke in nazadnje delavske družine Žužek iz slovenskega Slivnega na Krasu in ni običajna družinska kronika. Avtor nam predstavlja svet revnega kraškega kmeta, njegov trdi boj za preživetje in kasneje postopno vključevanje v modernizacijske procese kakršni so gradnja železnice in začetki industrializacije.
Knjiga je svojevrstni mikrozgodovinski oris, ki omogoča podroben vpogled v spreminjanje slovenskega podeželja v preteklih in posebej v 19. stoletju in na osnovi tako arhivskega kot spominskega gradiva obnavlja kraški kmetski vsakdan v njegovih najbolj življenjskih razsežnostih.

(po Petru Vodopivcu)...

Več informacij
Is Featured Ne
Leto izdaje 1989
Število strani 198
Dimenzije 17,6 x 20,7
Izdal Slovenska Matica
Avtor James C. Davis
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Vzpon z dna
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Vzpon z dna

Cena 9,54 €