V vrečki ni artiklov.

Wayne W. Dyer

Doktor Wayne W. Dyer je mednarodno priznan avtor in strokovnjak za osebno rast, ki  velja za »očeta motivacije«. Je avtor številnih knjižnih, avdio in video uspešnic. Pojavil se je že na tisoče radijskih in televizijskih oddajah, med drugim tudi na oddajah The Today Show in Oprah.

Kljub temu, da je Dyer svoje otroštvo preživel po različnih sirotišnicah in rejniških domovih, je premagal številne ovire in uresničil svoje sanje. Doktoriral je iz vzgojnega svetovanja na Wayne State University, bil je profesor na univerzi St. John's v New Yorku in vodil zasebno terapevtsko prakso. Dandanes skuša svojim bralcem pokazati, kako lahko uspe tudi njim ter jim pomaga pri vzpostavljanju notranjega ravnovesja, pri iskanju sreče in, najpomembneje, samih sebe.

Wayne W. Dyer

Wayne W. Dyer je bil ameriški avtor samopomoči in motivacijski govornik. Njegova prva knjiga, Življenje kot igra, je ena najbolje prodajanih knjig vseh časov, do sedaj prodana v 100 milijonih izvodih.

Wayne W. Dyer se je rodil v Michiganu. Večji del v svojih prvih desetih letih je preživel v sirotišnic. Po diplomi na srednji šoli Denby je Wayne W. Dyer od leta 1958 do 1962 služil v mornarici ZDA. Po mornarici je napisal disertacijo z naslovom Usposabljanje voditeljev za skupinsko svetovanje v svetovalnem izobraževanju.

Wayne W. Dyer je delal kot svetovalec in kot profesor svetovalne psihologije na univerzi St. John v New Yorku. Nadaljeval je akademsko kariero, objavljal v revijah in ustanovil zasebno prakso. Njegova predavanja na univerzi St. John, ki so se osredotočala na pozitivno mišljenje in motivacijske govorne tehnike, so pritegnila številne študente. Literarni agent je prepričal Wayne W. Dyerja, da je svoje teorije dokumentiral v svoji prvi knjigi, imenovani Življenje kot igra. Wayne W. Dyer je prenehal s svojim učiteljskim delom in začel oglaševalsko turnejo po ZDA, nastopal v knjigarnah in dajal medijske intervjuje.

Svoj uspeh je Wayne W. Dyer nadaljeval s predavanji, serijami zvočnih kaset, programi PBS in rednimi izdajami novih knjig. Pogosto je pripovedoval anekdote iz svojega družinskega življenja in večkrat kot zgled uporabil lastno življenjsko izkušnjo. Njegova zgodba o uspehu, ki jo je naredil sam, je bila del njegove privlačnosti. Wayne W. Dyer je bralcem rekel, naj se lotijo samoaktualizacije, pri čemer je zanašanje na sebe označil za vodenje »religiozne« izkušnje in predlagal, naj bralci posnemajo Jezusa Kristusa, ki ga je označil za zgled samoaktualizirane osebe in »pridigarja samoodvisnosti«. Wayne W. Dyer je kritiziral družbeno osredotočenost na krivdo, ki jo je videl kot nezdravo imobilizacijo v sedanjosti zaradi dejanj v preteklosti. Bralce je spodbudil, da so videli, kako so si starši, ustanove in celo oni sami naložili potovanja o krivdi.

Čeprav se je Wayne W. Dyer sprva upiral duhovni oznaki, je do devetdesetih spremenil svoje sporočilo, da je vključil več komponent duhovnosti, ko je napisal knjigo Resnično čarodejstvo in razpravljal o višji zavesti v knjigi Dragulj je v tebi.

Wayne W. Dyer je bil trikrat poročen in imel skupaj 6 otrok. Umrl je leta 2015 zaradi srčnega infarkta.

Dela Wayne W. Dyerja: Soustvarjanje na višku, Vse, kar želite svojemu otroku, Resnično čarodejstvo, Življenje kot igra, V 21 dneh do notranjega miru in uspeha …

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani