Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Z vrta na mizo

Na zalogi
SKU
9789612824020
Dodaj v primerjavo
Cena 29,99 €

Kuharska knjiga z najboljšimi recepti Primoža Dolničarja, prvega in edinega slovenskega kuharja na 24 Kitchen. Najprej se nam je prikupil na nacionalki, kjer je kuhal v oddajah Z vrta na mizo in V kuhinji s Primožem. Zdaj kot prvi Slovenec svoje kuharske spretnosti razkriva na mednarodnem kuharskem kanalu. Svoje najboljše recepte je zbral v kuharski knjigi Z vrta na mizo in jih začinil z razmisleki o hrani, ljudeh in svetu, ki nas obdaja.

Dodaj na seznam želja

Recepti

Priljubljeni TV kuhar zdaj s knjigo najboljših receptov
Primož Dolničar je avtor številnih kulinaričnih oddaj, med njimi tudi priljubljene Z vrta na mizo, ki smo jo najprej gledali na nacionalki, nato pa je dobila svoje mesto v programu kanala 24 Kitchen. Svoje najboljše recepte je Dolničar zdaj zbral v knjigi, ki nosi naslov po njegovi oddaji – Z vrta na mizo. V njej boste našli recepte za tradicionalne slovenske dobrote, pa tudi jedi za sladokusce in poznavalce, ki jih je avtor popestril še s premisleki o hrani in ljudeh ter svojimi fotografijami.

Mož mnogih talentov
Primož Dolničar se poleg kuhanja že leta ukvarja tudi s fotografijo in mizarstvom. V svojem kuharskem studiu in mizarski delavnici neumorno ustvarja številne kulinarične dobrote, pa tudi čudovito pohištvo iz masivnega lesa. Tako boste v njegovi kuharici Z vrta na mizo našli celo »recept« z navodili za izdelavo čisto prave lesene deske.

Domače, lokalno, sezonsko in vrhunsko!
V svetu, kjer se zdi, da bi morali vsi kuhati čim hitreje, da bomo potem to lahko čim hitreje pojedli, Dolničar navdušuje s svojim umirjenim in premišljenim pristopom. Prisega tudi na doma pridelano hrano in zelo spoštuje bogato in raznoliko slovensko kulinarično tradicijo. »Odraščal sem v družini, kjer se je kuhalo vsak dan, in to iz domačih, svežih in sezonskih sestavin. Hrana je imela perfekten okus in celo obliko, tako da si vedno vedel, kaj ješ. Okus te domačnosti se mi je zasidral v srce …« pravi Primož v uvodu k svoji kuharski knjigi Z vrta na mizo. Tudi zato boste v njej našli jedi, ki so preproste, a pripravljene skrbno, premišljeno, predvsem pa zelo okusno.

Kaj bi jedli danes?
Morda jesensko enolončnico ali koprivno juho? Kaj pravite na idrijske žlikrofe z jelenovim ragujem, morda pa si privežete dušo s slastnimi testeninami s tartufi? Bi raje kaj bolj preprostega? Kaj pravite na »dobri stari«, a po Dolničarjevo izboljšani, »esig flajš«, ali pa bi kar ajdove žgance s kislim mlekom? Mmmm, posladkali pa se boste s preprostimi pečenimi jabolki ali s figami z medeno skuto.

Kuhajte po Dolničarjevo!
Karkoli boste že izbrali, v knjigi Z vrta na mizo vas čaka obilo receptov in idej za dobrote iz domače zelenjave in sadja ter najrazličnejših kosov mesa. Upoštevajte Dolničarjeve nasvete in z jedilnikom sledite letnim časom, vzemite pa si tudi dovolj časa, da boste pripravljeno hrano pojedli v miru in najboljši družbi družine ter prijateljev.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612824020
Leto izdaje 2019
Število strani 264
Dimenzije 19,0 x 24,5
Vezava Trda
Izdal Cankarjeva Založba, d.o.o.
Avtor Primož Dolničar
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Z vrta na mizo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Z vrta na mizo

Cena 29,99 €