V vrečki ni artiklov.
Zadnji keltski poglavar (Rimljani na naših tleh – I.)

Povest o zadnjih bojih in prvi ljubezni v Cezarjevih časih. 

Preko našega ozemlja je pred več kot dva tisoč leti potekala pomembna jantarska pot, ki so jo tudi pri nas vzdrževali Kelti. Ob tem pa je predvsem na plovbi po rekah Navportus in Savus (Ljubljanici in Savi) prihajalo do spopadov z rimsko vojsko, ki je vse bolj prodirala proti vzhodu. Druidi, modreci izpod hrastov, so se ob tem na vse pretege trudili, da bi tako rekoč celotno evropsko ozemlje še naprej ohranili potomcem in stari veri. 

Staroselcu Epu se ponudi enkratna priložnost, da zbere vseh sedem jantarskih jagod in tako reši svoje ljudstvo propada. Ob tem se nesmrtno zaljubi v lepo Lajano. Bo keltski bojevnik rešil svoje ljudstvo ali pa ga bo izdal pohlep po bogastvu?

Dr. Andrej GASPARI je za povest ZADNJI KELTSKI POGLAVAR v spremni besedi med drugim zapisal: 

»Pisatelj Ivan Sivec je dogajanje svoje razgibane povesti v veliki meri naslonil na zgodovinske podatke in druge obstoječe vire, hkrati pa ga je nadgradil s svojim domišljijskim svetom, ki po eni strani prikazuje Tavriske oziroma Kelte sploh kot ljudstvo brez enovite domovine, po drugi pa kot bojevnike z nenavadno bogatim duhovnim svetom. Zgodbo je uokviril s Cezarjevim časom, torej s časom, v katerega umeščamo rimsko pokoritev v Ljubljanski kotlini živečih Tavriskov, pri tem pa je v ospredje postavil prastaro jantarsko pot med Baltikom in severnim Jadranom, ki je vodila tudi mimo keltskih naselbin na območju Ljubljane in Vrhnike. Tavriški junak Epo je seveda samo simbolni predstavnik svojega ljudstva, ki pa je v predstavljenem kontekstu mogoč in razumljiv, zato se zdi povest povsem verjetna in zgodovinsko verodostojna.«

9789616868280 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/c/l/clipboard05_4_13.jpg 9789616868280
28.5 EUR 2021-01-21 Zaloga: Na zalogi

Zadnji keltski poglavar (Rimljani na naših tleh – I.)

Zadnji keltski poglavar (Rimljani na naših tleh – I.) Ivan Sivec

Preko našega ozemlja je pred več kot dva tisoč leti potekala jantarna pot, ki je povezovala Baltik in severni Jadran. Vodila je tudi mimo keltskih naselbin na območju Ljubljane in Vrhnike. Rimska vojska je vse bolj prodirala proti vzhodu in prihajalo je do spopadov. Keltski modreci druidi so se na vse pretege trudili, da bi ozemlje ohranili potomcem in stari veri.
Cena: 28,50 €

Podrobnosti artikla Zadnji keltski poglavar (Rimljani na naših tleh – I.)

ISBN 9789616868280
Leto izdaje 2014
Število strani 272
Dimenzije 24,5 x 17,0
Vezava Trda vezava
Izdal ICO d.o.o.
Avtor Ivan Sivec

O avtorju Zadnji keltski poglavar (Rimljani na naših tleh – I.)

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Zadnji keltski poglavar (Rimljani na naših tleh – I.)

Oglejte si tudi