❤ Ne spreglejte znižanih cen največjih prodajnih uspešnic letošnjega leta! Kliknite tukaj

 

 
V vrečki ni artiklov.

Zahir

Zahir Paulo Coelho

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 48 zlatnikov = 0,48 €.
Nekega dne je znameniti pisatelj dobil sporočilo, da je njegova žena, vojna dopisnica, izginila brez sledu. Čeprav mu je čas naklonil nove uspehe in ljubezni, ga je njeno izginotje vse bolj begalo in obsedalo. So jo ugrabili, je žrtev izsiljevanja, ali pa se ga je enostavno naveličala? Nemir, ki ga je povzročila, je bil prav tako močan kot privlačnost, ki jo je izžarevala.
-65%
 

Vroča cena: 6,90 €

Prihranek: 13,00 € (65%)

Redna cena: 19,90 €

Podrobnosti artikla

ISBN 961-6468-18-9
Leto izdaje 2006
Število strani 288
Dimenzije 12,0 x 19,5
Avtor Paulo Coelho
Vezava Ne
Izdal VBZ
Kategorija Duhovnost v leposlovju

O avtorju

Paulo Coelho (1947), brazilski pisatelj se je rodil v Rio de Janeiru, kjer je obiskoval jezuitsko šolo; tako je njegovo mladost pomembno zaznamovala vera. Tudi njegovi starši so bili strogo religiozni in konservativni. Kasneje je študiral pravo, a je študij opustil ter odšel na potovanje po Mehiki, Peruju, Boliviji, Čilu, Evropi in Severni Ameriki. Po dveh letih se je vrnil v Brazilijo ter začel pisati besedila za popularno glasbo. Coelho je bil vseskozi politično angažiran. Nanj je pomembno vplivalo spoznanje z deli spornega angleškega mistika Aleisterja Crowleyja; spoznanje je vplivalo tako na njegova besedila kot tudi na ustanovitev protikomunistične organizacije Alternativna družba. Alternativna družba se je zavzemala za anarhistične vrednote. Brazilska policija je priprla vse pomembne člane organizacije, tudi Coelha in Seixasa. Med aretacijo naj bi bila oba žrtvi mučenj. V priporu se je samopoškodoval in sodišče ga je spoznalo kot duševno neprištevnega ter ga zato izpustilo.

Med leti 1974 in 1976 je napisal skupno 65 rokovskih pesmi, ki so postale v Braziliji zelo popularne. Coelho se je zanimal za različne alternativne načine življenja, med drugim za ideologijo Hare Krišna. Leta 1977 je skupaj s prvo ženo zapustil Brazilijo in eno leto živel v Londonu, kjer se je posvetil pisateljevanju, a ni požel uspeha. Po vrnitvi v Brazilijo je bil tri mesece zaposlen kot vodja založbe, nato pa tudi kot urednik glasbene revije in lastnega časnika. Nenadoma se je odpovedal poklicnim ambicijam in se ločil od svoje žene.

Na nekem potovanju po Evropi je skupaj s prijateljico in kasnejšo ženo Cristino obiskal koncentracijsko taborišče v Dachauju. Coelho je pravil, da je tam doživel vizijo, v kateri se mu je prikazal moški, ki ga je čez dva meseca zopet srečal v amsterdamski kavarni. V pogovoru ga je moški prepričal, da je prestopil v katoliško vero in šel na romanje v Santiago de Compostela. Med letoma 1980 in 1985 je Coelho živel odmaknjen v enem od starih španskih katoliških redov, kjer je študiral krščanski simbolni jezik. Nemara je šlo za red z imenom R.A.M. (Regnus Agnus Mundi), ki je bil ustanovljen leta 1492. Leta 1986 se je naposled odločil za romanje v Santiago de Compostela. Paulo Coelho je prvi zahodnjaški nemuslimanski pisatelj, ki je obiskal Iran po revoluciji leta 1979. 

25. julija 2002 je Coelho prejel najbolj prestižno nagrado za brazilske pisatelje - postal je član akademije z nazivom „Academia Brasileira de Letras“ (Brazilska akademija družbenih ved), katere naloga je med drugim tudi skrb za portugalščino. Je tudi svetovalec Unescovega projekta „Convergences spirituelles et dialogues interculturels“, ki se ukvarja z medkulturnim dialogom. Z lastnim premoženjem je ustanovil sklad „Instituto Paulo Coelho“, ki pomaga ubožnim otrokom in starostnikom ter podpira prevajanje brazilskega leposlovja v tuje jezike.

Coelho je prodal preko 86 milijard knjig v več kot 150 državah sveta. Njegova dela so bila prevedena v 56 jezikov, tudi v slovenščino. Knjige vsebujejo številne avtobiografske prvine; v njih opisuje dežele in pokrajine, ki jih je sam obiskal. Njegov jezik je preprost in skop. Vključuje številne verske, simbolne in metafizične elemente. Velikokrat v zgodbo vplete svetopisemske in spiritualistične motive. Kot motivi se v njegovih delih često pojavljajo ljubezen do druge osebe kot nasprotje ljubezni do sebe, iskanje življenjskega smisla, spiritualistična samoizpopolnitev. Svetovni uspeh je Coelho požel zlasti z romanom Alkimist, ki je bil doslej preveden v 56 jezikov. Coelho sodi med svetovno najbolje znane avtorje in je doslej najbolje prodajan pisatelj, ki piše v portugalščini. 

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

TJA?A

Objavljeno 12.09.2014

Še ena odlična knjiga Coelha, ki ne bo razočarala

Še ena odlična knjiga Coelha, ki ne bo razočarala njegovih privržencev.

JOŽI

Objavljeno 12.09.2014

Coelho, ni kaj! Priporočam.

Coelho, ni kaj! Priporočam.

GREGOR

Objavljeno 12.09.2014

ODLIČNO BRANJE,KI TI PUSTO PROSTO POT

ODLIČNO BRANJE,KI TI PUSTO PROSTO POT RAZMIŠLJANJA,ŽIVETI ŽIVLJENJE,KAKO DOVOLIMO,DA GRE MIMO NAS VSE KAR JE POMEMBNO ZA ODNOS,ENERGIJO PA TROSIMO ZA NEPOMEMBNE STVARI,TAKŠNE NA KATERE SPLOH NIMAMO MOČ VPLIVA

Zahir

Paulo Coelho

Vroča cena: 6,90 €

Prihranek: 13,00 € (65%)

Redna cena: 19,90 €

Oglejte si tudi