V vrečki ni artiklov.
Zakaj Lunina vila in Sončni princ ne živita skupaj?

Zakaj Lunina vila in Sončni princ ne živita skupaj je prva knjiga, ki otroku na razumljiv način pojasni ločitev. Prek domiselne zgodbe in čudovitih ilustracij otroku pomaga razumeti, zakaj ne živi skupaj z obema staršema. V zgodbi se lahko prepoznajo tudi odrasli, ki izhajajo iz ločenih družin in tudi tisti, ki niso odraščali s svojimi biološkimi starši. Zgodba otrokom ločenih staršev in otrokom, ki živijo v enostarševskih družinah, odgovarja na njihov »zakaj« v trenutkih, ko to najbolj potrebujejo. Vliva jim pogum za različno obliko družine, staršem pa vrača zaupanje vase. Za bralce od 5 leta dalje. 


Zgodba o dveh bitjih, ki izžarevata vsak svojo svetlobo, otroku pokaže različnost med ljudmi in mu oriše ljubezen, ki včasih ne more premagati vseh ovir. Kljub temu, da se ta zgodba ne konča z "... in živela sta srečno do konca svojih dni," je konec srečen. Otroku pokaže, da ne glede na to, kaj se je oz. se dogaja z njegovima staršema, njuna ljubezen ostaja in žari naprej za vedno - v njuni zvezdi, njunemu otroku. Na ta način lahko otrok razhajanje svojih staršev dojame brez občutka krivde in se zave, da je ljubljen ne glede na vse. Začuti in spozna lahko, da je samostojno bitje s svetlobo, ki žari v svoji edinstvenosti, ne glede na to, da živi v različni družini.

O KNJIGI SO DEJALI:

“V tragediji razpada družine je otrokom najtežje razložiti, zakaj starša ne bosta več živela skupaj. Vsak otrok se vprašuje po svojem prispevku k temu, da sta se starša skregala in razšla. Koliko krivde brez razloga otroci vzamejo nase! Ob branju zgodbe o Lunini vili in Sončnem princu otrok lahko prepozna, da mala zvezdica ni nič kriva za to, da gre vse narobe. Zato se lahko tudi v njem vzbudi upanje, da ni kriv, da gre družina narazen. 
Knjiga pride prav, ko se je otrok že soočil z izgubo družine. A odlično ilustrirano sporočilo je uporabno tudi kot uvod v pogovor o tem, da se bosta oče in mati razšla.”
(Marko Juhant, strokovnjak s področja vzgoje)

"Danes sem prebrala to očarljivo, milo lepo pravljico in si zaželela, da bi knjigo brali veliki in majhni, sami sebi in drug drugemu. Ne le starši, ki so se že ali se še nameravajo ločiti svojemu otroku, ampak tudi drugi, ki zaupamo, da vsaka človeška zvezda žari s svojo enkratno svetlobo. V ednini, dvojini ali množini. In da je čisto res, kar je napisala avtorica POLONA KISOVEC o otroku, majhni zvezdici, ki jo nosita v svojem srcu tako mama kot očka tudi po ločitvi: "Kar se tako zelo vtisne v srce, ostane tam za vedno." Zakaj bi samo ŽIVELI srečno do konca svojih dni, zakaj ne bi ŽARELI do konca svojih dni? Hvala, draga Polona, za to močno sporočilo!"
(Manca Košir, slovenska novinarka, publicistka in javna intelektualka)

"Kar se tako zelo vtisne v srce ostane tam za vedno." Polona Kisovec v lepi slikanici Zakaj Lunina vila in Sončni princ ne živita več skupaj govori (tudi) o tem, da nam je vsem namenjeno, da žarimo."
(Bernarda Žarn, televizijska voditeljica)

"Čudovita knjiga s čudovitimi ilustracijami pričara čarobnost in globino starševske ljubezni, ki kljub bolečemu razhodu nikoli ne presahne. Izjemno pomembno sporočilo pisateljice je, da je VSAK otrok neprecenljivo darilo in da dva, kljub temu, da nista več zakonski par, ostaneta starša – ZA VEDNO. Le z medsebojnim spoštovanjem lahko otroku zagotovimo občutek varnosti, ki je nujen in temeljen za njegov zdrav razvoj. Toplo priporočam v branje!"
(Janja Dermastja, univ. dipl. pedagoginja)

9789612853587 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/u/n/untitled_1_5_2.jpg 9789612853587
19.9 EUR 2021-04-25 Zaloga: Na zalogi

Zakaj Lunina vila in Sončni princ ne živita skupaj?

Zakaj Lunina vila in Sončni princ ne živita skupaj? Polona Kisovec

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 99 zlatnikov = 0,99 €.
Zakaj Lunina vila in Sončni princ ne živita skupaj je prva knjiga, ki otroku na razumljiv način pojasni ločitev. Prek domiselne zgodbe in čudovitih ilustracij otroku pomaga razumeti, zakaj ne živi skupaj z obema staršema. V zgodbi se lahko prepoznajo tudi odrasli, ki izhajajo iz ločenih družin in tudi tisti, ki niso odraščali s svojimi biološkimi starši. Zgodba otrokom ločenih staršev in otrokom, ki živijo v enostarševskih družinah, odgovarja na njihov »zakaj« v trenutkih, ko to najbolj potrebujejo. Vliva jim pogum za različno ...
Cena: 19,90 €

Podrobnosti artikla Zakaj Lunina vila in Sončni princ ne živita skupaj?

ISBN 9789612853587
Leto izdaje 2016
Število strani 28
Dimenzije 23,0 x 31,5
Vezava Trda vezava
Izdal 121 Marketing
Avtor Polona Kisovec

O avtorju Zakaj Lunina vila in Sončni princ ne živita skupaj?

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).