Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zakaj spimo

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789610153092
Dodaj v primerjavo
Cena 29,99 €

Na vprašanje, ki človeka muči že vso zgodovino čemu spimo in za kaj natanko je spanje dobro je podal odgovor Matthew Walker s to knjigo. Na kaj vse blagodejno vpliva spanec, boste izvedeli z branjem te knjige.

 

Dodaj na seznam želja

Spanje

Ob vsem družbenem in tehnološkem napredku smo še v 21. stoletju le za spoznanje bliže odgovoru na vprašanje, ki človeka muči že vso zgodovino: čemu spimo in za kaj natanko je spanje dobro?

Nanj razumljivo in poučno odgovarja vodilni svetovni strokovnjak za raziskave spanja dr. Matthew Walker, profesor nevroznanosti in psihologije v Berkeleyju, direktor laboratorija za spanje ter nekdanji profesor psihiatrije na Harvardski univerzi. Ustrezen in dovolj dolg spanec blagodejno vpliva na vse vidike življenja: zdravje in počutje, dober spomin in učenje, ustvarjalnost, dolgoživost, odpornost in moč, imunski sistem, vzdrževanje telesne teže ter prebavo in spolne funkcije. Predvsem pa dokazano zavira ali celo preprečuje najpogostejše tegobe sodobnega časa: srčno-žilna in avtoimunska obolenja, sladkorno bolezen, raka, infarkt in možgansko kap, kronično depresijo, Alzheimerjevo bolezen ter demenco.

Posebej zanimiv je pojav sanj, izmerjen s sodobnimi napravami in razčlenjen z vrhunskimi metodami: zakaj in o čem sanjamo, kaj se ponoči dogaja v našem umu in ali interpretacije slavnih psihoanalitikov, kot je Sigmund Freud, sploh še kaj ustrezno pojasnijo?

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610153092
Leto izdaje 2019
Število strani 432
Dimenzije 21,0 x 14,5
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Matthew Walker
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zakaj spimo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zakaj spimo

Cena 29,99 €