V vrečki ni artiklov.
Zakonsko življenje zlatih ribic

V zbirki kratkih zgodb Zakonsko življenje zlatih ribic Guadalupe Nettel svoj pogled usmerja v odnose med ljudmi in različnimi živalskimi vrstami, ki hote ali nehote prihajajo v stik in si delijo življenjski prostor. Nettel svojo literarno enciklopedijo živalske psihologije človeških odnosov predstavi takole: »V teh petih zgodbah izpostavljam analogije med vedenjem živali in vedenjem ljudi.

V vsaki zgodbi se razkrije drugačna oblika človeške surovosti v različnih skrajnih situacijah, kot so na primer potreba po obrambi svojega teritorija, sobivanje z drugim pripadnikom iste vrste, s partnerjem, z zakoncem ali s starši.« Zakonsko življenje zlatih ribic, za katero je avtorica prejela nagrado Ribera del Duero, je druga zbirka kratkih zgodb mehiške pisateljice Guadalupe Nettel, ki je prevedena v slovenščino. V zbirki Stopinje je leta 2009 izšla knjiga z naslovom Bodljikave zgodbe.

"Ko sem bila doma, si nisem mogla kaj, da ju ne bi nadzorovala, kot da bi ta moj pogled, strog in pronicljiv, lahko preprečil njun neizogibni spopad. Vsa moja solidarnost je bila seveda do nje. Lahko sem čutila njen strah in tesnobnost občutka, da je stisnjena v kot, njeno potrebo, da bi se skrila. Ribice so verjetno edini hišni ljubljenčki, ki ne povzročajo hrupa. A ti dve sta me naučili, da so kriki lahko tudi nemi."

9789616952842 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/z/a/zakonsko_zivljenje_zlatih_ribic.jpg 9789616952842
18 EUR 2021-09-26 Zaloga: Na zalogi

Zakonsko življenje zlatih ribic

Zakonsko življenje zlatih ribic Guadalupe Nettel

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 90 zlatnikov = 0,90 €.
V zbirki kratkih zgodb Zakonsko življenje zlatih ribic Guadalupe Nettel svoj pogled usmerja v odnose med ljudmi in različnimi živalskimi vrstami, ki hote ali nehote prihajajo v stik in si delijo življenjski prostor. Nettel svojo literarno enciklopedijo živalske psihologije človeških odnosov predstavi takole: »V teh petih zgodbah izpostavljam analogije med vedenjem živali in vedenjem ljudi. V vsaki zgodbi se razkrije drugačna oblika človeške surovosti v različnih skrajnih situacijah, kot so na primer potreba po obrambi svojega teritorija, sobivanje z drugim pripad...
Cena: 18,00 €

Podrobnosti artikla Zakonsko življenje zlatih ribic

ISBN 9789616952842
Leto izdaje 2017
Število strani 109
Dimenzije 13,7 x 23,0
Vezava Mehka vezava
Izdal LUD Literatura
Avtor Guadalupe Nettel

O avtorju Zakonsko življenje zlatih ribic

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).