V vrečki ni artiklov.

Založba Beletrina

Založba Beletrina, zavod za založniško dejavnost, je bila ustanovljena pred več kot dvema desetletjema pod imenom Študentska založba.

Vse od ustanovitve do danes je založba Beletrina ena najbolj ambicioznih slovenskih založb, ki ponuja vrhunski literarni in humanistični knjižni program ter se ponaša tako z izdajo klasikov kakor s prepoznavanjem najprodornejših sodobnih literarnih glasov.

Založba Beletrina

Pod okriljem založbe Beletrina nastajata literarna zbirka Beletrina in humanistična zbirka Koda, spremljajo pa ju tudi posebne knjižne izdaje.

Založba Beletrina ni le založba na papirju, marveč intenzivno posega tudi v življenje ter si prizadeva literaturo ohranjati živo, med ljudmi. Za to skrbi pred vsem z dvema festivaloma, festivalom Literature sveta Fabula ter Dnevi poezije in vina. Oba festivala v Slovenijo vsako leto pripeljeta najeminentnejše literarne goste s celega sveta ter privabita več tisoč obiskovalcev. Prav tako kot si založba Beletrina prizadeva čim več svetovne literature pripeljati v Slovenijo. Številne Beletrinine avtorice in avtorji so prevedeni v več tujih jezikov, redno nastopajo na mednarodnih gostovanjih ter se pojavljajo v tujih medijih.

Založba Beletrina se ukvarja še s številnimi drugimi slovenskimi in evropskimi projekti.

Beletrina ni le založba, je živ organizem: knjige in vse, kar je z njimi povezano, ustvarjajo z ljubeznijo, predanostjo in željo, da bi dosegle in bogatile življenja čim več ljudi.

Založba Beletrina je izdala knjige avtorjev, ki jih pri spletni knjgarni Cangura.com priporočamo: Svetlana Makarovič, Vesna Milek, Marko PogačnikCarl Gustav JungEmile ZolaFjodor Mihajlovič Dostojevski.

Naraščajoče Padajoče
po strani
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Naraščajoče Padajoče
po strani
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3