V vrečki ni artiklov.

Založba Mladinska knjiga d.d.

Založba Mladinska knjiga je osrednja založba v Sloveniji, ki ima več kot 70-letno tradicijo izdajanja knjig, učbenikov in revij. Založba Mladinska knjiga  je v svoji dolgi zgodovini, od začetka do danes, je izdala impresivnih 100 milijonov knjig.

Knjižni program založbe mladinska knjiga obsega najrazličnejše zvrsti: od leposlovja do zahtevnih priročnikov in enciklopedij. Že tradicionalno je usmerjena v izdajanje izvirnih otroških slikanic, ki jih bogatijo tudi ilustracije slovenskih avtorjev, ter izvirnega leposlovja za mladino in odrasle.

Založba  Mladinska knjiga

Založba Mladinska knjiga je že zelo zgodaj je začela izdajati dela iz domače in svetovne književnosti za odrasle. O tem pričajo najstarejše knjižne zbirke Kondor, Lirika, Nova slovenska knjiga, ki so še danes uspešne in priljubljene med bralci. Med največjimi uspešnicami Založbe Mladinska knjiga po številu izdanih naslovov so poljudnoznanstvena dela domačih ustvarjalcev.

Pri založbi Mladinska knjiga imajo tudi revije Cicido, Ciciban, Cicizabavnik, Moj planet, Pil, Gea, in revija Reader's Digest, ki se uvršča tudi med pomembne revijalne založnike v Sloveniji.

Založba Mladinska knjiga je ustanovila dve svoji nagradi: od leta 1949 podeljuje Levstikove nagrade za izvirno literaturo ter izvirne ilustracije za otroke in mladino, od leta 2012 pa nagrado modra ptica za najboljše še neobjavljeno slovensko knjižno delo.

Med posebnosti založbe Mladinska knjiga sodijo razvejane prodajne poti, ki jih je založba razvijala skozi zgodovino. Že leta 1974 je ustanovila prvi slovenski knjižni klub Svet knjige, ki je imel v svojih najboljših časih tudi do 180 tisoč članov. Kasneje se mu je pridružil Ciciklub, namenjen najmlajšim bralcem. Leta 2004 je založba Mladinska knjiga sklenila pomembno poslovno partnerstvo z založniško hišo Reader's Digest.

Pri Spletni knjigarni Cangura.com priporočamo znane avtorji Založbe Mladinska knjiga: Astrid Lindgren, Gordon Ramsay, Dan Brown, Michel Montignac, George R.R. Martin, Rhonda Byrne, J.K. Rowling, Elizabeth Gilbert, Readers Digest izdaje, Jamie OliverIngrid Divković, Bruno ŠimlešaYuval Noah Harari, Manca KoširPat Thomas, Helen Exley, Alice EkrekLorna Byrne, Jorge Bucay, Lev Nikolajevič Tolstoj, Jojo Moyes, Jerneja Jošar, Annette Kast-Zahn, Svetlana Makarovič, Zoran Milivojević in Antoine de Saint Exupery.

in drugi.

Naraščajoče Padajoče
po strani
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Naraščajoče Padajoče
po strani
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5