V vrečki ni artiklov.

Založba Sanje


Založba Sanje je bilo ustanovljeno leta 1997, začelo se je z eno knjigo poezije pozabljenega avtorja Franeta Milčinskega Ježka, ki danes velja za umetnike svetovnega razreda 20. stoletja. Njegova otroška zgodba Mala zaspana zvezda (Zvezdica Zaspanka), ki je bila najprej napisana za lutkovno gledališče, nato pa radijska igra (prva radijska igra za otroke v Jugoslaviji), je z velikim uspehom izšla kot ilustrirana otroška slikanica. Knjiga je bila doslej prevedena v več kot 7 jezikov.

Založba Sanje

Drug velik avtor založbe, ki ga zastopa Založba Sanje, je Vladimir Bartol. Njegov roman Alamut, ki je bil napisan leta 1938, je ena največjih pozabljenih mojstrovin evropske literature. Knjiga je bila ponovno objavljena leta 2002 in je pridobila veliko mednarodne pozornosti. Samo v Sloveniji je bilo prodanih več kot 100.000 izvodov, roman pa je bil doslej preveden v približno 30 jezikov. Alamut ni le spektakularna in dramatična zgodba. To ni le še en zanimiv del dobro raziskane zgodovine Irana iz 11. stoletja. Predvsem je roman globokih filozofskih razsežnosti in kot takšen je pred velikimi izzivi naše dobe. Napisana je bila v času velikega vznemirjenja v Evropi leta 1938 v navalu fašizma in nacizma. Sodobni bralec lahko zgodbo sam po sebi začuti kot malce naivno v svojem slogu in pripovedi, vendar bo bralec - tudi najzahtevnejši -, ki bo vztrajal pri branju do zadnje strani, močno začutil moč in pomen osnovno vprašanje, dotaknilo se ga bo in izzvalo globoka in nekako nujna, neizogibna vprašanja našega časa, ki jih roman prikliče. Bralec je prepuščen nestrpnosti, nezadovoljen, brez jasnih odgovorov in občutkov. Novela, ki jo je izdala založba Sanje je bralca izzvala, naj premisli o etiki, mejah in pomenu "dobrega in zla". V znanih običajnih standardih ni dobrega in zla, srečnega konca tudi ni. Bralca izzove, da razmisli o samih osnovah - naših instinktih, načelih in vzorcih vedenja, ki določajo pot naše civilizacije.

Založba Sanje je tudi glasbena založba in organizatorka festivalov. Leta 2002 je ustanovil 1. letni festival Sanje, domišljije in ustvarjalnosti, ki je od takrat predstavil več kot 4000 dogodkov s področja literature, glasbe, pripovedovanja, umetnosti in znanosti.

Na seznamu pravic Založbe Sanje je veliko najboljših slovenskih pisateljev in pesnikov ter otroških avtorjev, med njimi uspešnice Vladimir Bartol, Frane Milčinski - Ježek, Svetlana Makarovič, Karel Gržan, Alma Karlin in mnogi drugi. Založba Sanje predstavlja tudi mednarodne avtorje, med njimi Widada Tamimija, avtorja palestinskih in judovskih korenin, pa tudi britanskega filozofa Petra Wilberga, ki je nedvomno eden najbolj lucidnih podcenjenih mislecev našega časa.

V založbi Sanje zaupajo v moč navdiha ustvarjalnosti, lepote in domišljije. Knjige povezujejo 7500 jezikov in najmanj toliko kultur človeštva. Pomenijo upanje in obet za prihodnost človeštva in življenja na Zemlji. Iskrene in iskrive, sanjajoče knjige, pa človeku tudi pomagajo, saj slehernika pooblaščajo, da soustvarja, žlahtni in bogati svet ter s tem uresničuje svoje poslanstvo. IN LIBRO VERITAS! Dobrodošli v kraljestvu knjig!

Pri Spletni knjigarni Cangura.com priporočamo znane avtorje Založbe Sanje: Nikola Tesla, Christopher McDougall, Inazo Nitobe, Nelson Mandela, Nika Maj,
Martin Luther King, Ernesto Guevara

Naraščajoče Padajoče
po strani
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Naraščajoče Padajoče
po strani
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5