V vrečki ni artiklov.

Založba VBZ

Založba VBZ je bila ustanovljena leta 2002 z osnovnim vodilom, da slovenski javnosti predstavi novejšo hrvaško literarno produkcijo. V ta namen se je izoblikovala zbirka Izbranih del hrvaške književnosti, v kateri je do sedaj izšlo enaidvajset reprezentativnih del sodobne hrvaške književnosti, od del Miljenka Jergovića, Predraga Matvejevića, Ante Tomića, Dubravke Ugrešić, Slavenke Drakulić do Marka Pogačarja. Založba VBZ  smatra da je zbirka edina takšne vrste v slovenskem literarnem prostoru in na ta način tukajšnjemu prostoru približuje dogajanje na literarnem prizorišču sosednje države ter skrbi za literarno pretočnost med njima.

Založba VBZ

Poleg zbirke Izbranih del hrvaške književnosti založba VBZ z zbirko Tridvaena skrbi tudi za izdajo druge žanrsko in tematsko raznolike tuje prevodne literature, od klasike ruskega simbolista Fjodora Sologuba Mali hudobec in kultnega potopisa Bruca Chatwina V Patagoniji do Filozofije hoje Frederica Grosa, sodobnega filozofskega premišljevanja o človeški aktivnosti hoje.

 

Premišljevanju o položaju sodobnega človeka pa je pri založbi VBZ v celoti namenjena zbirka Prestop, v kateri sledi izdajanju klasičnih in novejših izdaj s področja popularne psihologije, ezoterike in priročniške literature.

Ob lastni založniški dejavnosti je založba VBZ tudi distributer knjig založbe TASCHEN, ene najbolj znanih svetovnih založb s področja umetnosti, oblikovanja, arhitekture in pop kulture. Tako je aktualna ponudba Taschnovih knjig vedno dostopna tudi slovenskim kupcem.


Založba VBZ je izdala knjige avtorjev, ki jih pri spletni knjgarni Cangura.com priporočamo: Slavenka Drakulić, Paulo CoelhoMichael Brown, Joseph Murphy, Richard Bach, Osho, Dr. David J. Schwartz.


 

Naraščajoče Padajoče
po strani
Stran:
  1. 1
  2. 2

Naraščajoče Padajoče
po strani
Stran:
  1. 1
  2. 2